Υλικά
1½ φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
4 μικρά κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μικρή ντομάτα (αν θέλουμε)
2 μικρά αγγουράκια, κατά προτίμηση βιολογικά
Για το ντρέσινγκ
50 ml χυμός λεμονιού
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ – 20΄
Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους, όπως είναι με τη φλούδα. Το ίδιο και την ντομάτα (αν βάλουμε). Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε ψιλά καρέ. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (ψιλό ή χοντρό, ό,τι προτιμάμε). Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λάδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό έχουμε (αν έχουμε) και σερβίρουμε με ψωμί και τυρί φέτα.
Συνταγή Αλέξανδρος Παπανδρέου
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, δύοσμο, βασιλικό ή άνηθο και σερβίρουμε με ψωμί και βαρελίσια φέτα.
Πηγή: gastronomos.gr-vatopaidifriend
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου