Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πλιγούρι με λαχανικά



Υλικά
1½ φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
4 μικρά κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μικρή ντομάτα (αν θέλουμε)
2 μικρά αγγουράκια, κατά προτίμηση βιολογικά
Για το ντρέσινγκ
50 ml χυμός λεμονιού
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ – 20΄

Διαδικασία Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Η διαδικασία έχει συνήθως ως εξής: το ξεπλένουμε καλά, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Όταν πει τα υγρά και φουσκώσει -θέλει περίπου 15-20 λεπτά- το στραγγίζουμε από παραπανίσια υγρά.
Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους, όπως είναι με τη φλούδα. Το ίδιο και την ντομάτα (αν βάλουμε). Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε ψιλά καρέ. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (ψιλό ή χοντρό, ό,τι προτιμάμε). Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λάδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό έχουμε (αν έχουμε) και σερβίρουμε με ψωμί και τυρί φέτα.
 
Συνταγή Αλέξανδρος Παπανδρέου
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, δύοσμο, βασιλικό ή άνηθο και σερβίρουμε με ψωμί και βαρελίσια φέτα.

Πηγή: gastronomos.gr-vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου