Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Γαρίδες στο τηγάνι με κολοκυθάκια, κρασί και κάρι



Υλικά
16 μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
50 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετάκια
χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι θέλουμε)
80 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
Διαδικασία Με ένα μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι που διατρέχει τη ράχη των θαλασσινών. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι, τις γαρίδες και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κάρι και αλάτι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και εν συνεχεία σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά (θέλουμε να μείνουν τραγανά, ζωντανά) και να δέσει κάπως η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, με νουντλς ή ανακατεμένα με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Συνοδεύουμε με ρύζι, νουντλς ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
 
Συνταγή  : Μανώλης Θλιβερὀς

Πηγή: gastronomos.gr, vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου