Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Βραβεύτηκαν Έλληνες επιστήμονες στο Βατικανό

a2be96172a9863bad564f6f7d7e0270d_XL.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: «Καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς» (Ψαλ. μη΄ [48] 21). 
Έχουμε μία ένσταση. Εάν τιμούσε τους ίδιους επιστήμονες ο Χίτλερ, πάλι θα κάναμε τα στραβά μάτια; Τιμή να ναι, κι ότι να ναι; Όταν ο Θεός σας χάρισε τόσα χαρίσματα, ωστε να ξεχωρίσετε από τους συνανθρώπους σας, η τιμή από τους αιρετικούς, θεωρείται ακόμη τιμή ή ατιμία; 
Βάζουμε δύσκολα όμως στους τιμώμενους επιστήμονες, αφού και ο ίδιος ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, αποδέχτηκε ανάλογη τιμή. Πλέον μπορούμε να είμαστε σίγουροι, για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, στην αλλοίωση του Ορθοδόξου αισθητηρίου του πιστού λαού.  


Ελληνικό χρώμα είχε η ετήσια τελετή βράβευσης των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, που πραγματοποιήθηκε στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό. Συγκεκριμένα, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο βραβεύθηκαν για το πλούσιο έργο τους και την εθελοντική τους δράση.

Αρχικά, στην διεθνούς φήμης Ελληνίδα Ερευνήτρια του Τμήματος Βιοεπιστημών στη NASA, Ελένη Αντωνιάδη , απονεμήθηκε Βραβείο Επιστήμης και Έρευνας, το οποίο της παρέδωσε η Αρχαιολόγος-Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη. Η Ελένη Αντωνιάδου είναι η επιστήμων που δημιούργησε την πρώτη τεχνητή τραχεία και μάχεται για την δημιουργία οργάνων από βιο-υλικά, ώστε να παταχθεί το εμπόριο οργάνων.
Επίσης, βραβείο Ιατρικής Επιστήμης και Ανθρωπισμού έλαβε ο Καθηγητής Επειγοντολογίας της Ιατρικής Σχολής Βέρνης Ελβετίας, Αριστομένης Εξαδάκτυλος. Το βραβείο του παρέδωσαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Cincinnatti Η.Π.Α. Καθηγητής Peter Emmett Landgren και ο Πρίγκιπας Guglielmo Giovanelli Marconi. Στην βράβευσή του παρούσα και η Γ.Γ. Βίκυ Μπαφατάκη που του απέδωσε ειδικό βραβείο από την Ελλάδα και τον συλλέκτη τέχνης Γιώργο Ολύμπιο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο.
Στη συνέχεια, ανώτατο Θεσμικό βραβείο απονεμήθηκε στον Αντιεισαγγελέα και Συνταγματάρχη Πεζοναυτών, Matthew Bogdanos για το τεράστιο θεσμικό και εθελοντικό έργο του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Το βραβείο του απένειμε ο γνωστός δικηγόρος και τελετάρχης Δρ. Antonio Circosta.
Στους αδελφούς, Γιώργο και Φώτη Πονηρό, απονεμήθηκε Βραβείο Τέχνης για το κόσμημα και για την εθελοντική τους προσφορά στα Sciacca. Τιμήθηκαν από τους Δρ. Sergio Tamagno και Β’ Γενικό Γραμματέα Sciacca και Νομικό Francesco de Nardis.
Το Βραβείο Αρχαιολογίας έλαβαν ο Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Jack Davis και η Ερευνήτρια Αρχαιολόγος Stocker. Η ανακάλυψη εκ μέρους τους ‘‘του τάφου του πολεμιστή της Πύλου’’ έδωσε νέα δεδομένα στην επιστήμη της ιστορίας. Η απονομή έγινε από τον Καθ. Antonio Persici, και τον Στρατηγό Gerardo Restaino.
Στη νεαρή Ρωσίδα, διεθνούς φήμης σοπράνο, Yulia Lezhneva, παρεδόθη από τους Αν. Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Αναστάσιο Θοεδωρακέα και τον διπλωμάτη Γεώργιο Ολύμπιο, το Βραβείο Μουσικής. Η μαγευτική φωνή της και η εντυπωσιακή εμφάνισή της συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους.
Όπως αναφέρει το protothema.gr, στον πολυβραβευμένο φωτογράφο από την Πολωνία, Marcin Ryzcek, απονεμήθηκε το Βραβείο Φωτογραφίας, το οποίο του παρέδωσε ο Υπεύθυνος Εθιμοτυπίας εξωτερικού, Γιώργος Τσούκαλης.
Ο Καθηγητής του MIT Univeristy Εrik Demaine, παρέλαβε διπλό βραβείο Επιστήμης – Έρευνας & Τέχνης για το σπουδαίο έργο του στο χώρο της επιστήμης και της τέχνης για τα origami του που βρίσκονται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Το βραβείο παρέδωσαν η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Sciacca- Φιλόλογος Κατερίνα Νίκου και ο Καθηγητής και γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.
Εγκάρδια χειροκροτήθηκε ο νεαρός συγγραφέας Giacomo Mazzariol. Τo βραβείο τού απένειμε η Εκπρόσωπος των Sciacca στην Ελβετία και συγγραφέας, Βενετία Chuard.
Στον σπουδαίο Καθηγητή Νομικής Αlberto Alemanno, που συγκαταλέγεται στα καλύτερα 40 μυαλά στον κόσμο, σύμφωνα με έγκριτα περιοδικά, απονεμήθηκε το Βραβείο Νομικής Επιστήμης από τον στρατηγό Angelo Giustini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου