Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Μπιφτέκια αρνίσιου κιμά (κεμπάπ)


Υλικά
  • 1 κιλό κιμάς από μπούτι αρνίσιο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πράσινο Tabasco
  • 2 κουταλιές της σούπας κύμινο
  • 1 φρέσκια ντομάτα, (χωρίς φλούδες και σπόρους), λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γαλέτα (ή τριμμένη φρυγανιά)
 
Εκτέλεση
  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το λάδι, το Tabasco, το κύμινο, την ντομάτα, το αυγό, τη γαλέτα και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά. Τα αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  2. Πλάθετε μπιφτεκάκια μακρόστενα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά πιο λεπτά. Τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά τα περνάτε σε καλαμάκια (προαιρετικά).

Συμβουλή
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ψωμί, αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκια και τα συνοδεύετε με ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι και ένα ντιπ γιαουρτιού με πράσινα αρωματικά.
 
ΠΗΓΗ : www.icookgreek.gr - http://www.citypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου