Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

8 συμβουλές για “πράσινο” γραφείο


8_sumvoules_gia_prasino_grafeio_300
 

 
Ελεάννα Μάνεση, Περιβαλλοντολόγος – Δασολόγος,

Σχεδόν τη μισή μας ημέρα (ή και κάτι περισσότερο) περνάμε στην εργασία μας και το γραφείο.
Αν ακολουθήσουμε ορισμένες απλές οικολογικές συμβουλές για τη διαχείριση των απορριμμάτων μας εκεί, τότε έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερα σε χώρους που παράγονται αρκετά σκουπίδια από την καθημερινή δουλειά είναι ακόμη σημαντικότερη οι συνεισφορά των μας στην ανακύκλωση. Ας δούμε πως…

  • Τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι, δώστε προτεραιότητα στην επικοινωνία μέσω e-mail, αντί του φαξ ή του ταχυδρομείου. Εκτυπώσετε μπρος – πίσω μόνο τις σελίδες που πραγματικά χρειάζεστε.
  • Θυμηθείτε να δίνετε πίσω τα κενά μελάνια για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση. Εκτός από σεβασμό στο περιβάλλον, αυτή η μικρής κλίμακας ενέργεια δημιουργεί δράση και έτσι συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Στο γραφείο μπορείτε να έχετε τη δική σας κούπα για τον καφέ σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρήματα και δεν θα γεμίζει το καλάθι των αχρήστων με πλαστικά ποτήρια.
  • Γεμίστε μια κανάτα με νερό της βρύσης. Θα εξοικονομήσετε τα χρήματα που θα δαπανούσατε για την αγορά εμφιαλωμένων νερών και θα περιορίσετε την ποσότητα των πλαστικών μπουκαλιών.
  • Μπορείτε να κρατάτε το χρησιμοποιημένο χαρτί γραφείου σε ένα συρτάρι έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά για πρόχειρο.
  • Επιλέξτε τα είδη του γραφείου σας με προσοχή, δίνοντας προτεραιότητα σε επαναχρησιμοποιήσιμη γραφική ύλη, ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά και προϊόντα που διαθέτουν ένα οικολογικό ευρωπαϊκό σήμα.
  • Σκεφτείτε την αγορά καφέ ή τσαγιού σε ένα μεγάλο πακέτο και όχι σε μικρές συσκευασίες. Θα παραχθούν λιγότερα απόβλητα και θα εξοικονομήσετε χρήματα.
  • Σκεφτείτε πριν να πετάξετε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό να τον δώσετε σε μια οργάνωση που μπορεί να του δώσει μια δεύτερη ζωή.
Πηγή: flowmagazine.gr - vatopaidifriend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου