Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Στο Φανάρι Κωχ… στην Ελλάδα κιχ...

* Καρδινάλιος Kurt Koch (προφέρεται Κουρτ Κωχ), Πρόεδρος τοῦ Pontifical Council for Promoting Christian Unity/ Ποντιφικοῦ Συμβουλίου διά τήν προώθησιν τῆς Χριστιανικῆς Ἑνότητος
** Τσιμουδιά, προστακτική: “σκασμός”

Στο Φανάρι προχθές, αντί να τιμήσουν τον Άγιο ένδοξο Απόστολο Ανδρέα, τίμησαν τους αιρετικούς παπικούς. Τι έχουν να πουν οι μητροπολίτες μας για αυτό το θλιβερό θέαμα; Σιγή ιχθύος. "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" στην περίπτωση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.
Οι θρησκευτικοί μας ταγοί, μηδενός εξαιρουμένου, κατά καιρούς μας νουθετούν, μας βεβαιώνουν πως αγρυπνούν, πως φυλάττουν Θερμοπύλες, άλλοτε προκρίνουν τον σεβασμό στο θεσμό, άλλοτε τη διάκριση. Κάποιοι βαφτίζουν το φόβο υπακοή, και την κωλοτούμπα διπλωματία.
Στον πιστό λαό και τους κληρικούς και μοναχούς που αντιδρούν, εξαντλούν την αυστηρότητά τους, στον Πατριάρχη και την απαίδευτη εν Χριστώ και άπειρη ποιμαντικά συνοδεία του, που έχουν ξεστρατίσει από το δρόμο των πατέρων και χαριεντίζονται σαν παράνομα ζευγαράκια, πότε με παπικούς, πότε με Λουθηρανούς, πότε με Προτεστάντες, πάντοτε με αιρετικούς, τους κρατάνε… το φανάρι.  
Ο λαός του Θεού είναι φύλακας της Πίστης. Οι μητροπολίτες μας στη σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία, συμπεριφέρονται ως Μανδαρίνοι. (Μανδαρίνοι ονομάζονταν από τους Ευρωπαίους, κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, οι ανώτεροι πολιτικοί και στρατιωτικοί λειτουργοί της αυτοκρατορικής Κίνας, οι οποίοι στην κινεζική γλώσσα ονομάζονταν κου-ουέν. Σήμερα, ο όρος χρησιμοποιείται για κάθε δημόσιο υπάλληλο ή αξιωματούχο που υπηρετεί τυφλά τους ανώτερούς του, με μοναδικό σκοπό την άνοδό του στην ιεραρχία).
Στην καθομιλουμένη οι εκφράσεις θα μπορούσαμε διασκεδάζοντας τη θλίψη μας να πούμε πως κάνουν τον Κινέζο ή κάνουν την πάπια. Τους αφιερώνουμε λοιπόν την παρακάτω φωτογραφία, προς αφύπνιση. Ο Μανδαρίνος* λοιπόν έχει και το όνομα και τη χάρη.

*Ο Μανδαρίνος είναι υδρόβιο νηκτικό πτηνό της οικογενείας των Νησσιδών. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Aix galericulata και δεν περιλαμβάνει υποείδη. Από πολλούς ερευνητές και το πλατύ κοινό, θεωρείται η ομορφότερη πάπια στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου