Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

"Χρήσιμοι ηλίθιοι" του συστήματος της Δεσποτοκρατίας ή επικίνδυνοι άσχετοι;

24.04.2009-Ανημερα-της-εορτης-του-Ιερου-Ναου-της-Ζωοδοχου-Πηγης-Ασκου.Η-εισοδος-του-Ναου.-e1488917517559-855x427.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Σεβόμενοι την ειλικρίνεια και τα κίνητρα κάθε μικρού μέσου σε τοπικό-επαρχιακό επίπεδο, και με ξεκάθαρη υποστήριξη προς στο έργο τους, με τα όσα λάθη και τις όσες δυσκολίες, κάνουμε παρέμβαση για την δημοσίευση του ιστοτόπου livelagadas.gr

Αγαπητοί διαχειριστές του εν λόγω ιστοτόπου, η αναφορά περί "προσωπολατείας" για το θέμα του πατρός Φωτίου, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Μπορεί να θεωρηθεί πως χρησιμοποιείτε εσείς ρητορική μίσους, για να διχάσετε την ενορία. Επικίνδυνα μονοπάτια λοιπόν. 

Το αισθητήριο του απλού λαού, δε χρειάζεται χειραγώγιση. Αν ζήσανε θαύματα στο πετραχήλι του παπά, αν γνωρίσανε τη μετάνοια, την ανυπόκριτη αγάπη και την πατρική μέριμνα, πως τους χαρακτηρίζετε συλλήβδην προσωπολάτρες; Γιατί πατρονάρετε τη φωνή της δικής τους συνείδησης;    

Αυτό γιατί είναι αστήρικτη, ατεκμηρίωτη, αναπόδεικτη, και τελικά εξυπηρετεί τον σκοπό του επιχώριου Επισκόπου. 

Ο π. Φώτιος για θέμα πίστεως ελέγχει τον Επίσκοπό του και κάνει χρήση του έσχατου πατερικού μέσου που του δίδει η Εκκλησία. 

Αν είστε άσχετοι με θεολογικά ζητήματα, διαβάστε και αναζητήστε την αλήθεια. Θα αντιληφθείτε πως το κινδυνευόμενος είναι η πίστις. Θα μάθετε πως ένας από τους αγνότερους θεολόγους των τελευταίων ετών, ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, είπε πως: ".. δεν έχει γεννηθεί μεγαλύτερος εχθρός της πίστεως, από εκείνον που φέρει το αποστολικό όνομα Βαρθολομαίος ..". 

Αν είστε φιλότιμοι επαγγελματίες κάντε ρεπορτάζ. Θα διαπιστώσετε την αντιπατερική συμπεριφορά, που θυμίζει μεσαιωνική Δεσποτοκρατία, από τον επιχώριο Επίσκοπο Ιωάννη.  

Αλλιώς ομοιάζετε προς εκείνα τα βολικά φερέφωνα του συστήματος, τους υπηρέτες και τους παρατρεχάμενους των αφεντάδων, σε όλες τις μαύρες στιγμές της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

Καλή μετάνοια. Καλή Ανάσταση.   

Διχάζει ένα ολόκληρο χωριό η Προσωπολατρεία για τον παπά

Διχάζουν ένα ολόκληρο χωριό οι εκδηλώσεις υπέρ του προσώπου Ιερέα που παραιτήθηκε φτάνοντας στο σημείο παρερμηνείας και να θεωρηθεί από κάποιους ως Προσωπολατρεία, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις.
Εμείς, οι πιστοί καλούμαστε να διαφυλάξουμε την Ορθόδοξη αλήθεια και όχι να διχάσουμε ένα ολόκληρο χωριό επειδή παραιτήθηκε ο παπάς του χωριού .
Στο κάτω κάτω παραιτήθηκε δεν εκδιώχθηκε ….
Το θέμα της Προσωπολατρείας είναι νόμισμα με δύο όψεις που καλείται να πληρώσει τον εγωισμό κάποιων και την ανασφάλεια άλλων.
Το κακό διαιωνίζεται.
Εγώ με μια λέξη θα έλεγα σήμερα, επειδή παρακολουθώ τις εξελίξεις και τα είδα, είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην πίστη μας και γενικότερα, στην κοινωνία μας και μετα ρήξη μέσα στην Εκκλησία μας .
Όσο είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μας πειράξει.
Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο πράγμα από την Ορθόδοξη αλήθεια.
Δεν θα στείλει αγγέλους από τον ουρανό ο Θεός.
Από την άλλη πλευρά είναι οι χριστιανοί που άθελά τους γίνονται οπαδοί ανθρώπων, παρά πιστοί Εκείνου. Είναι όλοι αυτοί που έχουν αδύναμο χαρακτήρα και ψάχνουν κάτι να ακουμπήσουν, έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, πάσχουν από αναγνωρισιμότητα. Είναι ετερόφωτοι και νομίζουν ότι θ’ αποκτήσουν αξία μόνο κοντά σ’ ένα επώνυμο πρόσωπο, ακόμα και σε ένα παπά της Εκκλησίας.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού, στ’ όνομά Του γίνονται τα πάντα εντός Της. Οι ιερείς και πνευματικοί πατέρες οφείλουν να κατευθύνουν τα παιδιά Του σ’ Εκείνον και όχι σ’ αυτούς. Ο Χριστός δεν είναι το πρόσχημα της ποιμαντικής μας, αλλά ο μόνος σωτήριος σκοπός της. Δεν (πρέπει να) κάνει κανένας έργο προσωποπαγές, αλλά διακονία Εκείνου. Τότε και μόνο θα είναι εργασία ευλογημένη.
Αρκετοί χριστιανοί έχουν πράγματι αγνές προθέσεις. Είναι παρήγορο ότι αναζητούν πρόσωπα αγίων για μίμηση, είναι πράξη άξια επαίνου.
Η ποδηγεσία όμως από επιτήδειους είναι πνευματικά κολάσιμη και απορριπτέα. Η έλλειψη διάκρισης ποιοι είμαστε, τι αναζητάμε, τι προσφέρουμε παραπέμπουν σε νοσηρές καταστάσεις που δημιουργούν θύματα λαοπλάνων, αντί για πνευματικούς ανθρώπους. Όπου και όποτε δημιουργήθηκαν τέτοιες «ομάδες» μόνο κακό δημιούργησαν στην Εκκλησία. Από καταφύγιο αμαρτωλών για λύτρωση γίνεται ορμητήριο δέσμευσης ψυχών και σωμάτων και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου