Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Η ορθότητα και η αληθινή ζωή


Οι δημοσιολογούντες, στις επιδερμικές συζητήσεις τους για το θέμα του εξισλαμισμού της γηραιάς ηπείρου, ουδέποτε κάνουν λόγο για την εκκωφαντική σιωπή των ισλαμικών κοινοτήτων έπειτα από τα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα. Το μόνο που ακούει κάποιος από τους πολυάριθμους μουσουλμάνους είναι χλιαρές καταδίκες των συμβάντων και επαναλήψεις του κλισέ ότι «αυτό δεν αντιπροσωπεύει την αληθινή εικόνα» της θρησκείας τους. Ούτε μια μαζική και αξιομνημόνευτη πορεία εναντίον της τρομοκρατίας, μια μεγάλη συγκέντρωση σε πρωτεύουσα, μια δημόσια καταδίκη των δραστών από το ισλαμικό ιερατείο. Η σιωπή αυτή λέει περισσότερα και από τα ίδια τα χτυπήματα.

Από την άλλη, όλοι όσοι μετέχουν στο δημόσιο βίο, δίχως να έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τη δυνατότητα να σκέφτονται ανεξάρτητα, επαναλαμβάνουν την ανάγκη «να διατηρηθεί πάση θυσία η ανοχή στο διαφορετικό». Αυτό το λένε σχολιάζοντας την τρομοκρατία και τις ανθρωποσφαγές τις οποίες διαπράττουν σε καθημερινή βάση οι στρατιώτες του Τζιχάντ. Αυτά έχει διδαχθεί το νεοταξικό πολιτικό προσωπικό, αυτά επαναλαμβάνει. Ακριτα, μηχανικά, με αυτοπεποίθηση.
Οι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου και οι «διαμορφωτές σκέψης», λες και πρόκειται για σκυλιά του Παβλόφ, ακούγοντας το «να διατηρηθεί πάση θυσία η ανοχή στο διαφορετικό», ενστικτωδώς κλίνουν την κεφαλή προς τα κάτω δύο και τρεις φορές για να δείξουν ότι συμφωνούν με τον «ιερό δόγμα» της πολιτικής ορθότητας.

Σχεδόν ποτέ δεν έχει σκεφτεί κάποιος να ρωτήσει τους φοβικούς και τρομαγμένους πολιτικούς τι ακριβώς εννοούν με αυτή τη φράση και, ειδικά, με δύο σημεία της: «Ανοχή στο διαφορετικό» είναι μήπως η ανοχή στις αξίες του εχθρού; Επειτα από κάθε λουτρό αίματος που προκαλούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες, οι Δυτικοί ηγέτες αναμασούν ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» με εκείνους. Είναι δυνατόν να πολεμάμε κάποιους επιδεικνύοντας «ανοχή» στην ιδέα και στις αντιλήψεις που τους οπλίζουν το χέρι; Είναι σωστός τρόπος καταπολέμησης του ισλαμικού φονταμενταλισμού η ίδρυση και η ανέγερση τζαμιών στις χώρες της Ευρώπης;

Η Γαλλία έχει 2.300 τζαμιά σε λειτουργία. Για το άμεσο μέλλον προγραμματίζεται η ανέγερση 200 έως 250 ακόμα! Κι όμως, όσα περισσότερα χτίζονται άλλο τόσο αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των φανατικών μουσουλμάνων.

Επίσης, το «πάση θυσία» ακούγεται σαν βλασφημία σε βάρος των αθώων θυμάτων. Γεγονότα όπως αυτό της Νίκαιας, των Παρισίων κ.ά. περιγράφουν ακριβώς τι εννοούν οι πολιτικοί με το «πάση θυσία». Προτιμούν να δουν κι άλλες εκατόμβες, παρά να αντιδράσουν αποφασιστικά στην επιβολή της σαρίας στην Ευρώπη. Η πολιτική ορθότητα ανήκει σε άλλη εποχή. Περασμένη. Σαν να στέλνεις τηλεγράφημα την εποχή του e-mail. Ο,τι πιο μοντέρνο υπάρχει σήμερα είναι η αλήθεια.

Δημοκρατία,17/07/2016

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου