Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο φόβος... ασφαλής οδηγός προς τον οικουμενισμό

sinedrio-gallia.jpeg

Σχόλιο katanixis.blogspot.gr:  Όταν μας ενώνει ο κοινός φόβος, η πίστη παραμερίζεται, η θρησκεία γίνεται μια ελαστική ιδέα και η αλήθεια, τα δόγματα της πίστεως, θεωρούνται παρωχημένες ιδέες που χρειάζονται ανανέωση. Προβάλλεται η Πανθρησκεία, μία παγκόσμια πίστη, ένας θρησκευτικός συγκρητισμός. Προβάλλεται η παναίρεση του οικουμενισμού. Διαβάστε τις δύο ειδήσεις που ακολουθούν και μας επιβεβαιώνουν:  


Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Απειλές σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το Ισλαμικό Κράτος»
Διεθνές Συνέδριο έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ με θέμα «Απειλές σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το Ισλαμικό Κράτος», στο οποίο συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Το Συνέδριο διήρκεσε δύο ημέρες, 28 και 29 Ιουλίου, με συμμετοχή από όλο τον κόσμο και εισηγήσεις από θρησκευτικούς ηγέτες και εκπροσώπους περιοχών που επλήγησαν ή συνεχίζουν να ζουν κάτω από αυτή την απειλή.

Το πρώτο μέρος του Συνεδρίου έλαβε χώρα στο Κέντρο Berkley του Πανεπιστημίου Georgetown και το δεύτερο στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Την δεύτερη ημέρα προσήλθαν 30 Αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Τις εργασίες ξεκίνησε ο Αναπληρωτής Υφυπουργός  Anthony Blinken, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες να στηρίξουν αυτές τις μειονότητες της περιοχής με κάθε μέσο. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τους θεσμούς και να σεβόμαστε τη Δημοκρατία. Να επιδεικνύουμε αμοιβαίο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ταυτότητα όλων των μειονοτήτων της Μέσης Ανατολής. Επίσης αναφέρθηκε σε συνέδρια με σχετικό περιεχόμενο που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και το Παρίσι, με σκοπό την άμβλυνση των θρησκευτικών και πολιτισμικών συγκρούσεων.

Διάσκεψη Εκκλησιών: Αποφύγετε την ισλαμοφοβία μετά την επίθεση στην Νορμανδία   

3261a1fb598629bddd461fad1cdb326b_XL.jpg

    ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
    Η Erin Green, εκπρόσωπος της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), φορέα που εκπροσωπεί χριστιανικές εκκλησίες της Ευρώπης, είπε ότι η επίθεση στην Νορμανδία επηρέασε βαθύτατα όλους τους Χριστιανούς και τους κληρικούς διαφόρων εκκλησιών. Σημείωσε πως πρέπει να δοθεί βάση στο διαθρησκευτικό διάλογο και την ενότητα μεταξύ των διαφόρων εκκλησιών σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να ξεπεραστεί η ισλαμοφοβία που είναι πιθανό να αυξηθεί μετά από την επίθεση στην εκκλησία στη γαλλική περιοχή της Νορμανδίας.
    "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε περισσότερα στον τομέα της ειρηνικής συμφιλίωσης και στον τομέα του διαθρησκευτικού διαλόγου. Γιατί αυτό που βλέπετε συχνά αμέσως μετά από αυτές τις επιθέσεις είναι μια πραγματικά παρορμητική αύξηση της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας, "δήλωσε η Green.
    Πρόσθεσε δε ότι η CEC "θα ενθαρρύνει την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή κοινότητα στο σύνολό της, προκειμένου να δημιουργήσει μια ευκαιρία για όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης ούτως ώστε να αισθάνονται ασφαλείς"
    "Όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, είναι μια επίθεση εναντίον όλων των ανθρώπων καλής θέλησης, όλων των ανθρώπων της πίστης και όλων των Ευρωπαίων. Επειδή σίγουρα δεν είναι μόνο οι Καθολικοί που θα επηρεαστούν από αυτό. Θα είναι κάθε κληρικος που εργάζεται σε κάθε εκκλησία ... Αυτή η επίθεση αγγίζει όλους τους Χριστιανούς βαθιά ", δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου