Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Το κακοστημένο show της επίσκεψης του Πάπα στη Λέσβο…

lesvos_episkepsi_papa

Δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μια παράσταση για τα παγκόσμια ΜΜΕ… Πάλι χωρίς Σταυρό οι Ορθόδοξοι «ηγέτες».

Πρωταγωνιστής ο Πάπας Φραγκίσκος. Ήταν το κέντρο του ενδιαφέροντος. Κέρδισε τις εντυπώσεις κατ εμάς. Όλοι ήθελαν να τον ακουμπήσουν και να του μιλήσουν. Μικροί, μεγάλοι, χριστιανοί και μη… Πολλά διεθνή ΜΜΕ χαρακτήρισαν την επίσκεψη του Ποντίφικα στη Λέσβο «προκλητική» (ή αμφιλεγόμενη πιο διακριτικά). Το «Ζήτω ο Πάπας» δε, που ακούστηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης από μέλη (;) της καθολικής κοινότητας, ήταν το αποκορύφωμα μιας γηπεδικής υποδοχής…

Από κοντά, αλλά σε ρόλο όχι ακριβώς συμπρωταγωνιστή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι δηλώσεις του δε από τη Μόρια άφησαν αρνητικές εντυπώσεις, καθώς έγιναν στα αγγλικά. Ολόκληρος Πατριάρχης δεν μπορούσε επί ελληνικού εδάφους να μιλήσει την ελληνικήν; Το έκανε μόνο στο λιμάνι της Μυτιλήνης στη δέηση για όσους χάθηκαν στο Αιγαίο.

Τελείως κομπάρσος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Έμενε πίσω, χαμένος κάπου ανάμεσα στους «φουσκωτούς», τους μεταφραστές, τους δημοσιογράφους και όλους τους παρατρεχάμενους. Τουλάχιστον φορούσε το Σταυρό του θα πείτε… Όχι όμως, δεν τον φορούσε! Στο λαιμό του ήταν κρεμασμένη μια εικόνα της Παναγίας… Μια εικόνα του Χριστού φορούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τελικά μόνο ο Πάπας φορούσε το Σταυρό του…

«Φάντασμα» ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Πάπα στο αεροδρόμιο και στην είσοδο του hotspot και μετά ως… δια μαγείας εξαφανίστηκε! Όταν εμφανίστηκε, είχε μεσημεριάσει πια και βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου είχε στηθεί κι εκεί ένα μικρό σόου, με τον Πρωθυπουργό να περπατά ανέμελος και να χαιρετά τον κόσμο, πριν εξαφανιστεί πάλι για να εμφανιστεί στην υποδοχή αποχαιρετισμού του Πάπα!

Με κάποια στιγμιότυπα δεν μπορούσες παρά να γελάσεις. Καλός ο Πάπας, ο Πατριάρχης και όποιος άλλος ήθελε, αλλά την παράσταση έκλεψε η… τεχνολογία. Τα πανάκριβα smartphones ήταν μέσα σε όλα τα πλάνα, στα χέρια των «προσφύγων» στη Μόρια, ενώ ακόμα και οι «ικέτες» είχαν τους προσωπικούς τους φωτογράφους. Πάντα με πανάκριβο έξυπνο κινητό φυσικά.

Ο δαίμων της τεχνολογίας νίκησε! Οι δηλώσεις του Ποντίφικα κατά την άφιξή του στη χώρα μας ουσιαστικά δεν μεταδόθηκαν ποτέ, καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα εξαφάνισε πλάνα και ήχο, από την ολιγόλεπτη συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον Πάπα.

Ουσία μηδέν. Επισκέψεις, δηλώσεις, διακηρύξεις, συμβολικές κινήσεις. Έδωσαν κάτι παραπάνω στο προσφυγικό; Όχι. Βοήθησαν ουσιαστικά τους πραγματικά έχοντες πρόβλημα; Όχι. Άρα, να ‘χαμε να λέγαμε, να ‘χαμε να ασχολούμαστε σαββατιάτικα.

Η υποκρισία και τα ευχολόγια σε όλο τους το μεγαλείο…

Ι.Γκορ.

https://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου