Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΑΜΟΚ ΦΙΛΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΑΜΕ ΑΠΟ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ - ΕΜΠΟΡΟΣ ΙΔΕΩΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΚΑΤΑΡΓΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ!


  Σχόλιο Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ:  
Ἐμπόριο ἰδεῶν εἶναι νά λέτε ἐσεῖς κ. Φίλη καί οἱ ἄθεοι ἐκπαιδευτικοί στά παιδιά πώς προερχόμαστε ἀπό τόν πίθηκο! Νά χαίρεσθε τό σόϊ σας! 
 Νά σᾶς ἐνημερώσουμε, 
πώς οἱ πίθηκοι καί γενικά τά ζῶα δέν ἔχουν ἰδέες,
 μόνον ἄναρθρες κραυγές ἀπουσίᾳ πνεύματος, 
 ὀπότε δέν δικαιοῦνται νά ὁμιλοῦν καί νά περιφέρονται στούς πνευματικούς χώρους τῆς Παιδείας!

Αντιχριστιανικό αμόκ (μανία) από τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίληπου στράφηκε κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και των Ελλήνων Μαθητών και Εκπαιδευτικών, προσβάλλοντας το βασικότερο δόγμα  της Ορθοδοξίας και γενικά του Χριστιανισμού, την δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό!
   ΦΙΛΗΣ: ΕΜΠΟΡΟΣ ΙΔΕΩΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ
   Μιλώντας στον Alpha 989 (8-6-2016), χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ "έμπορο ιδεών την Εκκλησία" επειδή διδάσκει την Αλήθεια, υπεραμύνθηκε της δήθενθεωρίας του Δαρβίνου και αρνήθηκε ότι προήλθαμε από τον Αδάμ και την Εύα, υπονοώντας ότι τουλάχιστον ο ίδιος έχει πρόγονο τον πίθηκο:

  "Δεν μπορούν να μπαινοβγαίνουν διάφοροι και να κάνουν εμπόριο και δεν το λέω αυτό για την Εκκλησία. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που θέλουν να τα πουλάνε στους μαθητές. Και το «εμπόριο ιδεών» θέλει προσοχή. Δεν μπορεί το σχολείο να διδάσκει την ιστορία του Δαρβίνου και να μπαινοβγαίνουν θεολόγοι και ιερείς που να λένε ότι «αυτά τα πράγματα είναι ανοησίες και προήλθαμε από τον Αδάμ και την Εύα».
(Σχόλιο Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: Ἐμπόριο ἰδεῶν εἶναι νά λέτε ἐσεῖς κ. Φίλη καί οἱ ἄθεοι ἐκπαιδευτικοί στά παιδιά πώς προερχόμαστε ἀπό τόν πίθηκο! Νά χαίρεσθε τό σόϊ σας! Νά σᾶς ἐνημερώσουμε, πώς οἱ πίθηκοι καί γενικά τά ζῶα δέν ἔχουν ἰδέες, μόνον ἄναρθρες κραυγές ἀπουσίᾳ πνεύματος, ὀπότε δέν δικαιοῦνται νά ὁμιλοῦν καί νά περιφέρονται στούς πνευματικούς χώρους τῆς Παιδείας!). 

   Ο Φίλης αν και Υπουργός Παιδείας, αγνοεί όχι μόνο την Κυριακή Προσευχή που δίδαξε ο Χριστός "Πάτερ ημών...", αλλά και το ιερό Σύμβολο της Πίστεως που συνέταξαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι! Το "Πιστεύω", που διαβεβαιώνει τους πάντες για τον Θεό "Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων"...
   Ο Υπουργός Παιδείας "καταργεί" και τα δύο και κάνει "ποιητή", δηλαδή Δημιουργό, τον πίθηκο, ενώ ούτε καν η θεωρία του Δαρβίνου είχε τέτοιο νόημα και ο ίδιος στο τέλος της ζωής του εξέφρασε και το παράπονό του για τη διαστρέβλωση, αλλά και την πίστη του στον Θεό... Αλλά αυτά δεν τα λένε στους Φίληδες και τους νεοσσούς της αθεΐας του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους κάνανε "εμπόριο ιδεών" και αντιχριστιανικό "παιδομάζωμα", από τα νεανικά τους χρόνια, ώστε να αποστρέφονται τον Θεό και την Εκκλησία. Κάτι τέτοιο θέλουν να κάνουν τώρα μέσα στα ελληνικά σχολεία...

   ΦΙΛΗΣ: ΚΑΤΑΡΓΩ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
   Ο άθεος Υπουργός Παιδείας, αφού έκανε προσβλητικά λόγο για "τζιχαντιστές Μητροπολίτες", διαβεβαίωσε ότι καταργεί οριστικά τα Θρησκευτικά (με τον ορθόδοξο χαρακτήρα και τις εικόνες του Χριστού και της Παναγιάς), μετατρέποντας τα σε εκκοσμικευμένη θρησκειογνωσία, για να μαθαίνουν τα παιδιά και το Ισλάμ και την αθεΐα από μέσα:

"Η αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από κατηχητικό σε μάθημα γνώσης είναι αναγκαία και θα γίνει, παρότι αντιδρά ένα μεγάλο μέρος της Εκκλησίας. Ένα άλλο τμήμα συμφωνεί, όπως συμφωνούν και θεολόγοι. Πάντα η Εκκλησία διαφωνούσε. Αμύνεται ορισμένων παλαιών καταστάσεων, το σχολείο όμως θα πάει μπροστά. Κάποιοι μητροπολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η κοινωνία μας είναι λαϊκή και εκκοσμικευμένη"...

   ΦΙΛΗΣ: ΚΑΤΑΡΓΩ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ
  Ο Φίλης, επιβεβαίωσε επίσης ότι καταργεί και τα Αρχαία Ελληνικά, την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιοέτσι ώστε να υπάρξει τελικά μια μεγάλη και τέλεια αποξένωση των Ελληνόπουλων και από την Γλώσσα και από την Θρησκεία και από την Ιστορία των προγόνων τους, από την ίδια την μεγάλη, λαμπρή, δοξασμένη, αλλά και ουράνια κληρονομιά τους... 
  Ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΗ
  Σε όλες αυτές τις "ανοησίες" Φίλη και για τα Θρησκευτικά και για τον Θεό και για τη Δημιουργία και για τα Αρχαία, απαντά δυστυχώς για τον ίδιο ο πρωτοπόρος σοφός Θαλής ο Μιλήσιος, με μια και μόνον φράση, που διατύπωσε πριν 2.500 χρόνια:
  "Πρεσβύτατον των όντων, Θεός"!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου