Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Συνταγή της μαμάς: Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Συνταγή της μαμάς: Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Αν σας αρέσουν οι γαρίδες, αυτή είναι μία από τις πιο γευστικές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε.
Το μυστικό είναι στην ποσότητα της ντομάτας, η οποία πρέπει να είναι αρκετή ώστε να κάνουμε τις φοβερές «βουτιές» με φρέσκο ψωμάκι αλλά όχι να καλύπτει τις γαρίδες ή να ψάχνουμε τις βρούμε από την πολύ σάλτσα!

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή της κυρίας Χρυσούλα Σαρρή. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
1 κιλο γαρίδες Νο 2 κατά προτίμηση
300 γρ. φέτα
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες χωρίς τα σπόρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.γ ζάχαρη
ελαιόλαδο κατά προτίμηση
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα.
1 σφηνάκι ούζο στο τέλος προαιρετικά.

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι. Τα βράζουμε για 20′.
Ρίχνουμε έπειτα τις γαρίδες καθαρισμένες να βράσουν στη σάλτσα για 5-10΄.Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε την φέτα χοντροκομμένη. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε και σερβίρουμε.
Εάν βάλετε ούζο πριν την φέτα ρίχνεται το ούζο.

baked shrimp tomato feta vertical b 1200

Καλή επιτυχία!


Χρυσούλα Σαρρή

Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου