Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Περί της «Φωνής Κυρίου»

Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

Σας επισυνάπτω κείμενο το οποίο έγραψα αναφορικά με το «Κήρυ-γμα» του φυλλαδίου «Φωνή Κυρίου» για την υπακοή στους Επισκόπους.

Μας προτρέπει, ο συντάκτης του κηρύγματος της «ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ» να υπακούμε στους Επισκόπους, (σε όλους; η μόνο στους Επισκόπους τύπου Βαρθολομαίου και των «συν αυτώ»;) όταν οι ίδιοι οι «ηγέτες» της Εκκλησίας έχουν κατεξευτελίσει το Επισκοπικό αξίωμα, και εμμέσως τον ίδιο τον Χριστό, ο οποίος έθεσε τους Επισκόπους εις «τόπον και τύπον» Αυτού, για να ποιμαίνουν τα λογικά Του πρόβατα, συμεριφερόμενοι προς τους συνεπισκόπους τους με τον χειρότερο τρόπο, σαν να είναι δούλοι τους. Όσοι έτυχε να βρεθούν κοντά σε τέτοιες καταστάσεις γνωρίζουν πολύ καλά πως συμπεριφέρονται, πολλές φορές, Πατριαρχάδες και Αρχιεπίσκοποι άλλα και Μητροπολίτες προς τους Βοηθούς τους Επισκόπους. Αλλά και πως συμπεριφέρονται οι Βοηθοί Επίσκοποι προς τους «ανωτέρους» τους. Δεν νομίζω να υπάρχει πιο δουλική συμπεριφορά από αυτήν των Βοηθών Επισκόπων προς τον «ανώτερό» τους. Και γιατί όλα αυτά; Επειδή θέλουν, κάποια μέρα, και αυτοί να γίνουν Μητροπολίτες. Στην Ελλαδική Εκκλησία, οι Βοηθοί Επίσκοποι είναι χειρότερα και από τους κλητήρες των Δημοσίων υπηρεσιών. Συμπεριφέρονται σαν δούλοι προς τους «Σουλτάνους», αλλά και προς όλους τους άλλους Μητροπολίτες, επειδή θέλουν την ψήφο τους, για να γίνουν και αυτοί, κάποια μέρα, Μητροπολίτες, ακόμη και όταν αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο. Αλλά και οι Μητροπολίτες δεν έχουν «εξασφαλισμένη» την θέση τους, εάν δεν σκύβουν το κεφάλι τους στον «πρώτο» (Βλέπε: περίπτωση των 12 Μητροπολιτών). Στις άλλες Εκκλησίες (όχι στις «Λέσχες» των αιρετικών), όπου δεν υπάρχει ο θεσμός των Βοηθών Επισκόπων (Εκεί είναι απλώς Επίσκοποι, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες) όλοι οι Επίσκοποι με την ευρύτερη έννοια της λέξεως (όλοι οι Αρχιερείς είναι Επίσκοποι, ανεξάρτητα εάν έχουν την θέση Πατριάρχου, Αρχιεπισκόπου, Μητροπολίτου κ.λπ.), στην ουσία είναι «βοηθοί» του εκάστοτε Πατριάρχη και «απολαμβάνουν» των ίδιων «τιμών» όπως και στην Ελλαδική Εκκλησία. (Βλέπε περιπτώσεις: Θυατείρων Μεθοδίου, Κωνσταντίνης Νικηφόρου, Ασκάλωνος Νικηφόρου κ. αλ.). Και ύστερα σου λένε να σέβεσαι και να υπακούς στους «Επισκόπους», γιατί είναι «εις τόπον και τύπον Χριστού»!!!, γιατί, λένε, αυτοί μεριμνούν για τις ψυχές σας!!! Απορώ πως ο Θεός κρατάει ακόμη τα «κεραμίδια ξεκρέμαστα»!!!. Ποιούς Επισκόπους λοιπόν να σεβόμαστε; Τους «οσφυοκάμπτες» της κάθε εποχής, η τους Χρυσοστόμους, τους Βασιλείους, τους Μάρκους;

Οι Απόστολοι δεν χειροτόνησαν άλλους «αποστόλους», για να κάνουν τις «πιο ταπεινές δουλειές», αλλά Διακόνους (ούτε καν πρεσβυτέρους). Σήμερα, οι Πατριαρχάδες, με την δικαιολογία ότι θέλουν να ανταμείψουν τους «καλούς» υφισταμένους τους, χειροτονούν βοηθούς Επισκόπους, (όπως αλλάζουν πουκάμισα), και έτσι εξασφαλίζουν σίγουρους υποτακτικούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν «τα πάντα» για το «αφεντικό» τους. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουν το Επισκοπικό αξίωμα, τον ίδιο τον εαυτό τους αλλά και την Πίστη μας!!!

Με αγάπη Χριστού

Ο Ασκάλωνος Νικηφόρος
http://orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου