Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης διακόπτει την μνημόνευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. Χιονοστιβάδα οι διακοπές!

201611061545349763.jpg

Είναι επιβεβλημένο να πάρει θέση η διοικούσα Εκκλησία
Του Άγγελου Ρούσσου
Τα λόγια τελείωσαν… Πλέον μιλούν οι πράξεις και καθείς καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Ορθοδοξία μας. Την Ορθοδοξία για την οποία εκατομμύρια Χριστιανών έχουν θυσιάσει τη ζωή τους. Την Ορθοδοξία που σήμερα όσο ποτέ έχει ανάγκη την έμπρακτη στήριξη μας κόντρα στην λαίλαπα του μισητού οικουμενισμού. Αυτής της παγίδας που η Νέα Τάξη Πραγμάτων χρησιμοποιεί για να οδηγήσει στις εποχές της πανθρησκείας.
Τα λόγια λοιπόν τελείωσαν…
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας επέλεξε ο εκ των μπροστάρηδων της ομάδας των αντιδρώντων για την Σύνοδο του Κολυμπαρίου και για τα οικουμενιστικά ανοίγματα, π.Θεόδωρος Ζήσης να ανακοινώσει την διακοπή της μνημόνευσης του ονόματος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου.
Πρόκειται για την δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες διακοπή μνημοσύνου του Μητροπολίτη μετά από αυτήν του πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Μανώλη.
Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες μεγαλώνουν την λίστα των διακοπών μνημόνευσης που ξεκίνησε από το καλοκαίρι…
Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού ο Αγιορείτης γέρων Σάββας Λαυριώτηςδιακόπτει το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχου.
Το περασμένο καλοκαίρι επίσης κυκλοφόρησε κείμενο Αγιορειτών πατέρων που δηλώνουν πως διακόπτουν την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχου σημειώνοντας:
“Ὁ οὐσιαστικὸς λόγος γιὰ τὸν ὁποῖον ὀφείλουμε νὰ κάνουμε τὴν διακοπὴ τοῦ μνημοσύνου ἑνὸς αἱρετικοῦ πατριάρχου καὶ ἐπισκόπου εἶναι, ὃτι διὰ τῆς μνημονεύσεως τοῦ ὀνόματὸς του γινόμεθα καὶ ἐμεῖς συγκοινωνοὶ τῆς αἱρέσεώς του, καίτοι δηλώνουμε ὅτι ἐμεῖς δὲν συμφωνοῦμε” ανέφεραν.
Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν το τέλος του προηγούμενου έτους ο Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος διακόπτει την μνημόνευση του Μητροπολίτου Φλωρίνης. Και μάλιστα σε σχετική επιστολή του ανέφερε:
“Η διακοπή της μνημονεύσεώς σας κατά τις ακολουθίες και κατ’ εξοχήν στην αγία Αναφορά δεν έχει χαρακτήρα προσωπικής αντιπαραθέσεως. Υπάρχει σοβαρό θέμα παρέκκλισης από την ορθόδοξο πίστη με όλα αυτά που κάνει και λέει ο οικουμενικός πατριάρχης και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να έχουμε μαζί του εκκλησιαστική κοινωνία”
Και τον καλούσε στην ίδια επιστολή να ακολουθήσει τον Γέροντα προκάτοχό του αείμνηστο π. Αυγουστίνο (Καντιώτη).
Τα διάφορα εξαπτέρυγα του οικουμενισμού ξεσάλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες και μίλησαν με απαράδεκτες εκφράσεις εναντίον όσων αντέδρασαν.
Μοναδική απάντηση σε αυτούς η διακοπή της μνημόνευσης. Οι “καβγάδες” σε επίπεδο επιστολών έλαβαν τέλος. Καθείς πλέον θα κριθεί για τις πράξεις του.
Και περιμένουμε τις θέσεις της διοικούσας Εκκλησίας της οποίας τα επίσημα όργανα από σήμερα συνεδριάζουν.
Ειδικά στην Ιεραρχία που θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση για το διάλογο με τους παπικούς δεν έχουν το δικαίωμα να προσπεράσουν με μια μεσοβέζικη ανακοίνωση και μια χλιαρή αντίδραση όπως συνηθίζουν τα όσα συμβαίνουν εντός της Εκκλησίας.
Γιατί στις ενορίες το καζάνι βράζει, αλλά οι περισσότεροι Ιεράρχες τελούν σιγήν ιχθύος…
Χθες γιορτάσαμε τη νίκη επί των εικονομάχων… Η σημερινή μάχη είναι ξεκάθαρο πως είναι κατά των οικουμενιστών!
Δείτε από το ιστολόγιο katihisis.blogspot.gr το βίντεο της διακοπής του μνημοσύνου από τον π. Θεόδωρου Ζήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου