Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΑΤΟΠΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

timthumb (1).jpg

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Στη Συνεδρίαση του Ανωτάτου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ρωσικής Εκκλησίας Προεδρεύοντος του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, στις 29/12/2016, «ο Πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε "άτοπη" τη χρήση της λέξης "εορτασμός" σε σχέση με την εκατονταετηρία  των γεγονότων του 1917» .


Η καταπάτηση της δημοκρατίας, από τα δικτατορικά αυτά εκτρώματα και του δικαιώματος των ομοδόξων αδελφών μας να λατρεύουν  τον αληθινό Θεό, αποτελεί μελανή σελίδα στην ιστορία της Ρωσίας.  Αν κανείς με Ορθόδοξη σοβαρότητα και συμπόνοια, αναλογιστεί τα εγκλήματα του απάνθρωπου  Σοβιετικού κομμουνισμού, δεν αφήνει περιθώρια πολιτικών φληναφημάτων. Οι ομόδοξοι αδελφοί μας στέναζαν κάτω  από  το αντίθεο καθεστώς του κόκκινου φασισμού.
Οι αντίθεες λεκτικές ασυναρτησίες του Λέοντος Τρότσκι που έγραφε το έτος 1925 στο άρθρο του ‘’Η σημασία και οι μέθοδοι της αντιθρησκευτικής προπαγάνδας’’ ή «Η θρησκεία μεταφράζει το χάος της Φύσης και το χάος των κοινωνικών σχέσεων στη γλώσσα των φανταστικών εικόνων», καταδεικνύουν το αντίθεο κομμουνιστικό μένος.
Οι απάνθρωποι Σοβιετικοί εξουσιαστές, και ο απάνθρωπος Στάλιν σκότωσαν  πέραν του ενός εκατομμυρίου ανθρώπους με το εύκολο πρόσχημα «εχθρός του λαού», εν ονόματι του Μαρξισμού-Λενινισμού και  τελικώς αυτοί οι δικτάτορες αποδείχτηκαν οι κατ’ εξοχήν εχθροί του λαού.  Μεταχειρίστηκαν προς τούτο απάνθρωπα μέσα.  Εκατομμύρια εγκλήματα έκαναν οι Σοβιετικοί δικτάτορες, που ωχριούν ακόμα και οι ναζιστές στο κατόρθωμά των
Περί το έτος 1981 διαβάζαμε στην Εφημερίδα ‘’Μακεδονία’’, για τη σύλληψη του μαρτυρικού ιερέως πατρός Δημητρίου Ντούτκωφ, αλλά και τους συγκινητικούς λόγους του με την προτροπή να μη πιστεύουν  τι θα πεί μετά τη φυλάκισή του,  διότι θα είναι υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων.  Ως γνωστό  οι εξουσιαστές του κόκκινου φασισμού, έκλειναν σε ψυχιατρεία τους αντιφρονούντες λόγω της Πίστης τους.  Να προσθέσω ότι ακόμα και όταν τον μαρτυρικό αυτόν ιερέα, τον έβγαλαν έξω, του ‘’δώρισαν’’ μια ιδιαίτερη βοηθό, η οποία τον παρακολουθούσε σε ότι έκανε.
Ενθυμούμαι επίσης τη διήγηση του νυν Μητροπολίτου Αργολίδος ο οποίος αφηγήθηκε σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα την περίπτωση ενός γηραιού Ρώσσου ο οποίος βασανιζόταν τις τελευταίες μέρες της ζωής και θέλησε να μιλήσει σε κάποιον ιερωμένο, μάλλον για να φύγει το βάρος που ένιωθε. Ο γηραιός αυτός Ρώσος ήταν τον καιρό του καθεστώτος υπεύθυνος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη μακρινή Σιβηρία εκεί υπήρχαν μοναχοί, Ιερείς και Ιεράρχες φυλακισμένοι μια μέρα έκλεισε ένα Ιεράρχη σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Υπήρχαν εκεί νυμφίτσες και μέχρι το πρωί έμειναν ολίγες σάρκες στο αποστεομένο σώμα του Ιεράρχη.
Δικαιολογημένα λοιπόν ο Πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε ‘’άτοπη’’ τη χρήση της λέξης ‘’εορτασμός’’ για τη λεγόμενη κομμουνιστική επανάσταση.  Ο διαχρονικός ιστορικός πόνος του ομόδοξου Ρωσικού λαού, από τα εγκλήματα του απάνθρωπου  Σοβιετικού κομμουνισμού, δεν αφήνει περιθώρια της χρήσης της λέξης ‘’εορτασμός’’, για την απαρχή της  κομμουνιστικής σκλαβιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου