Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Α. Κρητικός: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» …ταφόπλακα στην Παιδεία μας


Προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στην Παιδεία μας

Όταν το Κράτος βάλλει κατά του Έθνους-Γένους, οφείλουμε να αντιδράσουμε

Γράφει ο Δάσκαλος Αντώνης Γ. Κρητικός

Διαχρονικά, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναγόρευαν και αναγορεύουν την Παιδεία σε πρώτη εθνική προτεραιότητα που, δυστυχώς, αποτυπώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό με τα χαμηλότερα ποσοστά κονδυλίων. Παράλληλα, η έλλειψη ενός διαχρονικού προγραμματισμού για την Παιδεία και ενιαίας πολιτικής, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και υπουργούς, οδήγησε σε μια Παιδεία που παιδεύεται.

Έρχεται σήμερα, η κυβερνώσα «Αριστερά», μετά τους λάθος χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, με την σταδιακά προωθούμενη ένταξη των παιδιών των μεταναστών στις κανονικές τάξεις των σχολείων (δήλωση  Υπουργού Παιδείας 3/10 από το Ηράκλειο Κρήτης-Pontos News) να της βάλει την ταφόπλακα.

Θα πρότεινα, έχοντας ανάλογη εμπειρία, εργαζόμενος ως ειδικός εκπαιδευτικός τη δεκαετία του ΄90, των προβλημάτων που δημιούργησε στη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία η αθρόα προσέλευση στα σχολεία μας αλβανόπαιδων, που στο σύνολό τους δεν γνώριζαν την ελληνική γλώσσα και φυσικό ήταν αφενός αυτά να αισθάνονται μια εσωτερική σύγκρουση και ασυνέχεια αφετέρου να αποτελούν τροχοπέδη στην μαθησιακή εξέλιξη των υπολοίπων μαθητών της τάξης φοίτησής τους, ότι αυτή τη στιγμή και με δεδομένη την ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού παιδιών-στο νησί μας περί τα 160- όχι από μια χώρα αλλά από πολλές διαφορετικές, με διαφορετική προφανώς γλώσσα, κουλτούρα ήθη και έθιμα, ωφελιμότερη θα ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικών δομών εντός των Ηοt Spot για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα αυτών των παιδιών, αποφεύγοντας παράλληλα και το πρόβλημα της μετακίνησής τους από και προς τα σχολεία. Το ήδη οξύτατο δημογραφικό καθώς και η «εξαγωγή» νέων μας και, η «εισαγωγή» νέων μεν, αλλά με άλλα εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, μοιραία οδηγεί σε πολλές ανατροπές και κατά συνέπεια απαιτούνται πολύ προσεκτικοί χειρισμοί.

Αναρωτιέται κανείς, στα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια  που φοιτούν τα παιδιά των εκάστοτε κ.κ. πρωθυπουργών και των μεγαλόσχημων πολιτικών μας, θα στείλουν προσφυγόπουλα; Πώς, λοιπόν, κύριοι να καταλάβετε την αγωνία των πολιτών; Είστε μακριά από τα προβλήματα του λαού. Γι’αυτό έχετε και την εύκολη απάντηση, αποκαλώντας  ρατσιστές, ξενοφοβικούς… όσους αντιδρούν!

Πολύ φοβάμαι, πέρα από τις όποιες ιδεοληπτικές εμμονές και ιδεοληπτικά απωθημένα της κυβέρνησης, η ένταξη αυτών των παιδιών επιχειρείται και μέσα από τις πιέσεις που εξασκούν κέντρα έξω από την Πατρίδα μας, που χρόνια τώρα προσπαθούν να αποδομήσουν το Κράτος και το Έθνος-Γένος μας. Είναι πλέον πασίδηλο, ότι τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις παίρνουν τις βασικές κατευθύνσεις από την παγκόσμια ολιγαρχία. Είναι, επίσης, πια κοινό μυστικό, ότι και η κυβέρνηση προσπαθώντας να δείξει τη νόθα αριστεροσύνη της και η αντιπολίτευση τη δική της κάλπικη εθνικοφροσύνη, βλάπτουν σοβαρά Θρησκεία και Παιδεία! Εξάλλου, από το πρώην «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» το «Εθνικής» αφαιρέθηκε όταν κυβέρνηση ήταν η σημερινή αντιπολίτευση, ενώ η σημερινή κάνει αγώνα για να αφαιρέσει το «Θρησκευμάτων» με την υπονόμευση της Εθνικής Παράδοσης και της Ιστορίας μας στο όνομα ενός εκσυγχρονισμού, που υπηρετεί ένα άχρωμο Διεθνισμό και μιας Παγκοσμιοποίησης που υπηρετεί τους ολιγάρχες του χρήματος.

Διαχρονικά, «Χριστιανοί» και αρνησίθεοι ελληνόφωνοι πολιτικοί, εκτελώντας άνωθεν εντολές αποχριστιανίζουν και αφελληνίζουν τη χώρα και το λαό, οδηγώντας μας σε πνευματική και οικονομική χρεοκοπία. Υπηρετούν το μεγάλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και κατά συνέπεια την εξαθλίωση του λαού, το διχασμό αντί της ενότητας, την πολιτιστική μας αλλοτρίωση. Ο αλλοτριωμένος όμως άνθρωπος εξουσιάζεται δεν εξουσιάζει γι’αυτό και οι σύγχρονοι πολιτικοί μας αντί να θυσιάζονται για το λαό, τον θυσιάζουν! Όταν δε το Κράτος βάλλει κατά του Έθνους- Γένους, οφείλουμε  να αντιδράσουμε.

Έκπληκτοι βλέπουμε τη σημερινή κυβερνώσα «Αριστερά» στην Πατρίδα μας, αντί την κατάργηση των μνημονίων, του ΕΝΦΙΑ, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και πολλών άλλων που υποσχέθηκε, να έχει ως προτεραιότητα την αλλοίωση του ήθους των πολιτών, τη νόθευση της Πίστης μας με την ανάμειξη πολλών εθνικοτήτων και Θρησκειών και φυσικά την αποκοπή από την Ιστορία, την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και έθιμά μας. Με τη συντελούμενη δε φορολεηλασία, τις νέες περικοπές συντάξεων και το 99χρονο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, το μόνο χαρτί που της έχει μείνει για να δείξει τάχατες, ότι δεν πούλησε την ….αριστερή ψυχή της, είναι η σύγκρουση με την εκκλησία και ο αντικληρικαλισμός τους! Πρωτόγνωρες οι «καινοτομίες» του Υπουργού Παιδείας που ξεριζώνουν σύρριζα Χριστό και Πατρίδα κατά παράβαση του ίδιου του Συντάγματος! Όμως, το θέμα της Θρησκείας δεν μπορεί να είναι απόφαση ενός υπουργού αλλά του λαού!

Τις απρόκλητες επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας και της Παράδοσης θεωρούν κάποιοι ως επαναστατικότητα και εκσυγχρονισμό, ξεχνώντας ότι η μαχόμενη αθεΐα, όταν έγινε ή χαρακτήρισε την πολιτική πράξη της Αριστεράς, είχε φρικτά αποτελέσματα (Ε.Σ.Σ.Δ. ,Κίνα, Αλβανία κ.λπ.).

Θεοφοβικοί και σταυροφοβικοί στο σύνολό τους οι άθεοι πολιτικοί της «κυβέρνησης του λαού». Μήπως η τόση λύσσα εναντίον του Θεού πιστοποιεί ότι ο Θεός ζει και κυβερνά τον κόσμο; Αφού επιμένετε, ότι δεν υπάρχει Θεός γιατί ασχολείστε μ’Αυτόν; Και ενώ αξιολογείτε τον άνθρωπο ως απόγονο του πιθήκου, πώς μιλάτε για την «αξία άνθρωπος» και κόπτεσθε για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ουαί, γραμματείς και φαρισαίοι!

Μα δεν καταλάβατε, ότι μετά την αποστασία του λαού μας από το Θεό υλοποιείται με γοργά βήματα η υποδούλωση της Ελλάδας στους σύγχρονους οικονομικούς δυνάστες; Ότι όσο ο Χριστιανισμός μπαίνει στο περιθώριο, οι κοινωνίες γίνονται όλο και πιο πολύ άθεες, αντίθεες και έρμαια της Νέας Εποχής;

Η ψήφιση του Συντάγματος στο όνομα της Αγίας Τριάδας, που θέλετε να καταργήσετε, αποτελεί δέσμευση υψηλού συμβολισμού, ότι οι διατάξεις του πρέπει αστασίαστα να είναι συμβατές με όλες εκείνες τις αξίες του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Παράδοσης για ισότητα, δικαιοσύνη, προστασία των αδύναμων συμπολιτών και σεβασμό στην ελευθερία και στην αξία του ανθρώπινου προσώπου. Οι παραπάνω συμβολισμοί είναι προφανώς ενοχλητικοί στους ξένους επικυρίαρχους και στα ενεργούμενά τους…!

Μουσουλμάνα μετανάστρια που χρειάστηκε να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας,  απαίτησε από τη νοσηλεύτρια να αφαιρέσει  το Σταυρό από το λαιμό της για να συνεχίσει να δέχεται την ιατρική της φροντίδα. Φυσικά, όχι μόνο δεν τον αφαίρεσε, αλλά την επόμενη ημέρα όλοι από το προσωπικό φόρεσαν στο στήθος τους από ένα Σταυρό δηλώνοντας, ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο να φροντίζουν τους μετανάστες εξαιτίας της αγάπης τους, που απορρέει από την πίστη τους σ’Αυτόν! Τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Ιησού Χριστό!!

Και αν θέλουμε να μπει ένα τέλος στην εκμετάλλευση και την οδύνη αυτών των ανθρώπων, αλλά και την ηδονή κάποιων που προωθούν τα δικά τους εθνικά και οικονομικά συμφέροντα μέσα από το μεταναστευτικό, να μπει ένα τέλος στο δουλεμπόριο σωμάτων και ψυχών, στην πληρωμένη αλληλεγγύη των φώτων της δημοσιότητας χωρίς το βάθος μιας θυσίας, σ’ όλο αυτό το περίσσευμα υποκρισίας και τα κροκοδείλια δάκρυα και φυσικά για να σταματήσει να μετατρέπεται η Μεσόγειος σε υγρό τάφο χιλιάδων ανθρώπων, θα πρέπει η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε και η Ε.Ε να πιέσουν στη δημιουργία οργανωμένων δομών στις πλούσιες Αραβικές χώρες και της Βορείου Αφρικής (κοινή γλώσσα, θρησκεία, κουλτούρα), όπου θα γίνονται οι απαραίτητοι υγειονομικοί και λοιποί έλεγχοι στοιχείων, ώστε με αεροπλάνα να προωθούνται, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες μετά από συμφωνία των αρχών με αυτές. Όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν σκοτεινούς και άνομους σκοπούς και συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου