Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Στην ατζέντα του Ομπάμα το τζαμί στην Αθήνα; Αμερικανικός τύπος : «Δεν φτάνει ένα Τζαμί για τις ανάγκες τόσων χιλιάδων μουσουλμάνων» – Αντιδρά η Ορθόδοξη ΕκκλησίαΛόγω της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα, ο αμερικανικός τύπος εστίασε την προσοχή του για λίγο στην χώρα μας , όχι όμως στην οικονομική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες, αλλά στην κατασκευή τζαμιού ή καλύτερα τζαμιών στην χώρα μας. 
 
Μια χώρα όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μέρος της ελληνικής ταυτότητας, οι μουσουλμάνοι έχουν από καιρό διαπιστώσει ότι η κατασκευή νέων τζαμιών θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο σε ορισμένες περιοχές που δεν περιλαμβάνουν την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας , γράφει η αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times . 

Η εισροή χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών ως επί το πλείστον σε συνδυασμό με μια τολμηρή αριστερή ελληνική κυβέρνηση έφερε την αλλαγή, αναφέρουν ειδικοί από τις ΗΠΑ. 

Τονίζεται ότι περίπου 100.000 μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής που ζουν στην δυτική Θράκη , συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να κατασκευάσουν τζαμιά σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, αλλά εκείνοι που ζουν έξω από αυτήν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, δεν είχαν μέχρι πρόσφατα την νομική αναγνώριση της πίστης τους.

Αρχές Οκτωβρίου υπογράφηκε συμφωνία αξίας σχεδόν 887.000 ευρώ για την κατασκευή του πρώτου τζαμιού με κρατική χρηματοδότηση στην Αθήνα από το τέλος της Τουρκοκρατίας, δηλαδή περισσότερα από 180 χρόνια πριν. 

«Το τζαμί έχει προγραμματιστεί για την περιοχή του Βοτανικού, ενώ αναμένεται να έχει χωρητικότητα 500 άτομα, κάτι το οποίο όμως αρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες των περίπου 200.000 Μουσουλμάνων στην Αθήνα» (!!), αναφέρει το αμερικανικό άρθρο . 

«Θα ήταν μια συμβολική χειρονομία», είπε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, ειδικός σε θέματα θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. «Είναι πολύ μικρό και σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει τον αριθμό των μουσουλμάνων στην Αθήνα», αναφέρει το αμερικανικό άρθρο . 
 

Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος συνεχίζοντας τονίζει ότι εδώ και δεκαετίες, υπάρχουν σχέδια για ένα τζαμί τα οποία όμως εμποδίζονται από την εθνικιστική ρητορική κατά των μουσουλμάνων , ενώ η κατασκευή ενός τζαμιού παρομοιάζεται με την επιστροφή στην οθωμανική κατοχή. 

Μια παλαιότερη πρόταση για την κατασκευή τζαμιού κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών δεν έγινε δεκτή το 2003 μετά την αντίδραση του τοπικού ορθόδοξου Μητροπολίτη ο οποίος είπε ότι αυτό «δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ελληνικού πολιτισμού» και ότι οι ξένοι επισκέπτες θα «αισθάνονται ότι έχουν φθάσει σε μια μουσουλμανική χώρα», συνεχίζει το δημοσίευμα . 

Αλλά η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει προτείνει ένα συνταγματικό δημοψήφισμα που θα κατοχυρώνει τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, προώθησε σχετικά γρήγορα την κατασκευή του τζαμιού, αναφέρει ο αμερικανικός τύπος. 

«Η ύπαρξη αυτοσχέδιων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα, καθώς και για τη μουσουλμανική κοινότητα ενώ ενέχει και ο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», είχε δηλώσει ο κ. Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων τον Αύγουστο. 

Το δημοσίευμα των Los Angeles Times, καυτηριάζει τις τελευταίες εβδομάδες, την γενική κατακραυγή που είχε ξεσηκωθεί εναντίον του κ. Φίλη από την εκκλησία της Ελλάδος, για τα σχέδια του ίδιου στο μάθημα της θεολογίας στα δημόσια σχολεία, όπου ήθελε να περιλαμβάνεται υλικό για το Ισλάμ και άλλες θρησκείες, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει τους μαθητές για την εισροή των μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα. 

Η μεγάλη εισροή μουσουλμάνων μεταναστών θέτει το «κίνδυνο του εξισλαμισμού» στην ελληνική κοινωνία , εστιάζοντας ότι αυτό είναι μέρος ενός σχεδίου για την «απο-ελληνοποίηση» και τον «εκχριστιανισμό» του έθνους , σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, και πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα . 

«Μετά το 1829 τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα κινούνται ανάλογα με τις Τουρκο-ελληνικές σχέσεις» , δήλωσε ο κ. Τσιτσελίκης. 

«Η θρησκεία και η εθνικότητα εδώ και χρόνια συνδέονται μεταξύ τους», συνέχισε ο ίδιος . «Για να είμαστε Έλληνες, θα πρέπει να είμαστε ορθόδοξοι Έλληνες , και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις αντικατοπτρίζεται στο νόμο, επίσης. … ο μουσουλμάνος συνδέεται συχνά με την Τουρκία », κατέληξε ο κ. Τσιτσελίκης. 

Το ερώτημα είναι ένα όμως ….ετοιμάζονται να μας γεμίσουν με Τζαμιά όπου υπάρχουν πρόσφυγες μουσουλμάνοι στην ελληνική επικράτεια οι οποίοι μάλιστα θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου