Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΥΡΙΣΤΕ …. ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!


Για όσους ενδεχομένως ξέχασαν το μέγιστο αξίωμά τους…. 
Πατέρες, δεν έχετε τίποτα κοινό με αυτούς που σχεδιάζουν (οργανώνουν) μεθοδικά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και προετοιμάζουν την έλευση του αντι-χρίστου! 

Στο πρώτο στάδιο του σχεδίου έπρεπε κατά τις σκοτεινές δυνάμεις να ανοίξουν «οι πόρτες» προς συζήτηση, αποδοχή και συμπροσευχή, όπως και 


η εξαφάνιση της λέξης αίρεση και η ονομασία των αιρέσεων σε «εκκλησίες»
Στο δεύτερο στάδιο θέλουν να ενώσουν όλες τις αιρέσεις (αφού προηγουμένως τις ονόμασαν εκκλησίες ) με την ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ εκκλησία του Χριστού μας. Με αρχηγό, βεβαίως, τον έναν αντί-χριστο –πάπα (κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό). 

Στο τρίτο στάδιο να ενώσουν όλες τις θρησκείες μεταξύ τους (πανθρησκεία) με αρχηγό τον αντί-χριστο. (Βιάζονται μάλιστα πολύ!!) 

Επ΄αυτών καμιά αμφιβολία! Το προβάλλουν και με τα σύμβολα που με ακρίβεια μιλούν τη γλώσσα των σημάτων. 
Το λένε και ευθέως ,«γυμνή τη κεφαλή», ότι η σωτηρία της ψυχής εξασφαλίζεται και μέσα από άλλες θρησκείες. 

Επίσης, ότι υπάρχουν και άλλα Άγια βιβλία (το Κοράνι) όπως η Αγία Γραφή. 
Όλα αυτά λέγονται από τον «πρώτον των Ορθοδόξων Χριστιανών.» (Δεν τους έμεινε καθόλου τσίπα.) 
3 «Και τώρα πλέον είναι ο αντίχριστος εν τω κόσμω δια των αιρέσεων και των ψευδοδιδασκαλιών, που προπαρασκεύαζουν το έδαφος δια την προσωπικήν έλευσίν του. 

4 Σεις όμως, παιδάκια μου, έχετε αναγεννηθή από τον Θεόν και έχετε νικήσει τους ψευδοδιδασκάλους αυτούς διά της εμμονής σας εις την αληθή διδασκαλίαν. Και τους έχετε νικήσει, διότι ο Θεός, που είναι μέσα σας και σας φωτίζει και σας ενισχύει, είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος παρά ο σατανάς, που ενεργεί και άρχει μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων, που είναι μακράν του Θεού. 
5 Αυτοί οι ψευδοπροφήται προέρχονται και εμπνέονται από τον μακράν του Θεού κόσμον. Δι’αυτό διδάσκουν σύμφωνα με το πνεύμα του κόσμου και ο κόσμος τους ακούει και τους δέχεται.(Α’Ιωανν.3,4,5) 

Το πρώτο στάδιο του σχεδίου, το επιδίωξαν και το έκαναν. 
Δεν ισχύει όμως διότι είναι έξω από την Ορθόδοξη διαδικασία συνοδικότητας και τους κανόνες της εκκλησίας μας. 

Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ την ψευδοσύνοδο. Θα την ακυρώσουν και θα σταθούν ακέραιοι στο ΝΟΜΟ και στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, συνεχιστές και ασπαζόμενοι τοις αγίοις πατράσι. 
Οι αντι-χριστοι θα συνεχίσουν αμετανόητοι τα σιχαμερά έργα τους μέχρι ο Κύριος να τους εμέσει. 
Η εκκλησία του Χριστού μας δέχθηκε μία επίθεση δαιμόνων την μεγαλύτερη μέχρι τώρα, αφού για αρκετούς από δω και πέρα δεν υπάρχουν αιρέσεις. 
Έδωσαν μάλιστα στις πάμπολες αιρέσεις την ονομασία «εκκλησίες». 

Παλαιότερα, οι αιρέσεις ήταν περίπου 500,σήμερα ας πούμε πως είναι 2.000.Αύριο ,θα γίνουν3.000 κ.ο.κ. Καθεμία ,δε, θα αποτελεί «εκκλησία», κατά την άποψη των « φωτισμένων»!! 
Δείτε τι σκαρφίζονται οι αντι-χριστοι! 
Δείτε τους ανόητους που τους ακολουθούν, προτιμώντας την αιώνια κόλαση από τον παράδεισο. 
Ούτε τα μικρά παιδιά δεν είναι τόσο αναξιόπιστα.Τη μία αποφασίζουν και μας λένε ότι η εκκλησία είναι μία και οι αιρέσεις να ονομαστούν ομολογίες (κακώς βέβαια, διότι οι αιρέσεις παραμένουν αιρέσεις εφόσον δεν μετανοούν) και μετά υπογράφουν τις αιρέσεις ως «εκκλησίες»! 

Ή κάτι έχουν πάθει ή εμπαίζουν το λογικό ποίμνιο, ασύστολα. 
Σε κάθε περίπτωση , κρίνετε εσείς αν είναι κατάλληλοι της θέσεως που κατέχουν. 

Παρακαλούμε πολύ τους ΑΞΙΟΥΣ αρχιερείς και ιερείς μας, τους πιστούς μοναχούς –στρατιώτες του Χριστού να ενεργήσουν άμεσα προς αποκατάσταση της ολέθριας διολίσθησης, διότι κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση συνεπάγεται ότι δεν θα είναι ανεύθυνοι « του αίματος τουτέστι της σφαγής των ψυχών των πλανομένων». (Ιωαν. Χρυσόστ.) 

Και αν αναρωτηθείτε τι άλλο να κάνουμε ;; 
Η απάντηση είναι να εφαρμόσετε γρήγορα και στο ακέραιο τους κανόνες τις εκκλησίας μας (15ο πρωτοδευτέρας ).Να επαινείτε συνεπώς και όχι να διώκετε τους ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ τον λόγο της αλήθειας. (σχόλιο Παιδαγωγός: δείτε σε βίντεο σχετική ανάλυση του π.Θεοδώρου Ζήση που έγινε πριν λίγες μέρες, εδώ)


Ένα κάποιοι μωράθηκαν ή δαιμονίστηκαν και ζητούν επιτακτικά και από όλους τους άλλους να τους ακολουθήσουν ας σπεύσουμε «χθες», διότι έχουμε καθυστερήσει να τους αποδείξουμε ότι : «και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής»

Αυτοί , ποτέ τους δεν υπήρξαν ποιμένες εισερχόμενοι εκ της «θύρας» αλλά εισήλθαν«αλλαχόθεν εις την αυλήν των προβάτων» και ονομάζονται «κλέπτες και ληστές». 
Αυτοί, δε,που παρασύρονται και ακολουθούν τους διώκτες του Ιησού Χριστού (ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΥΣ), φοβούμενοι τον μισθό τους ,τη διώξη τους ή

οτιδήποτε άλλο, να θυμηθούν ότι και για τους ιδίους ισχύει αυτό που είπεν ο Κύριος και έγραψεν ο Άγιος «Δι΄αυτούς δε που εδειλίασαν εις τον κατά του Θηρίου αγώνα και δια τους απίστους και δι’εκείνους ,που με τα βδελυρά και ακάθαρτα και παραφύσιν αμαρτήματά τους έγιναν σιχαμένοι, και δια τους φονείς και τους πόρνους και τους μάγους και τους ειδωλολάτρας και δι’όλους εν γένει, που ηγάπησαν το ψεύδος της αμαρτίας, έχει ετοιμασθεί το μέρος και ο τόπος των μέσα εις την λίμνην, που βράζει και καίεται με φωτιά και με θειάφι. Και ο αιώνιος αυτός χωρισμός από εμέ και η ατελεύτητος αυτή τιμωρία και βάσανος είναι ο δεύτερος θανάτος»(Αποκαλ.ΚΑ΄8.) 

Ήρθε η σειρά μας να ζήσουμε το αποκορύφωμα αυτού που γράφτηκε πριν 1941 χρόνια ,περίπου. Από τον μαθητή που ηγάπα. Μένει να δούμε και πως θα το διαχειριστούμε, γιατί μας δοκιμάζει. (Αυτή η δοκιμασία αδελφοί μου γίνεται συνέχεια, διότι καθένας που φεύγει από αυτήν την ζωή πρέπει να έχει δώσει τις εξετάσεις του). «Ίνα διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι». 

Ή αλλιώς «τα κατάλληλα σκεύη να χρησιμοποιηθούν ως κατοικητήρια Αγίου πνεύματος, τα δε εύθραυστα ,ακατάλληλα να πεταχθούν.» Και τούτο δια της «πυρός» διότι τότε αποδεικνύεται το ομολογιακό και μαρτυρικό φρόνημα, που διδάσκεται και καλλιεργείται στους χριστιανούς. 
Κάτι που δεν κάνουν οι «μισθωτοί» μη θέλοντας τάχα να φοβίσουν το ποίμνιο και διαταράξουν τη «σχέση» τους (ο νοών νοείτω). 



Επ’αυτού ο Κύριος έχει προείπει ότι: «Αυτοί οι ψευδοπροφήται προέρχονται και εμπνέονται από τον μακράν του Θεού κόσμον. Δι’αυτό διδάσκουν σύμφωνα με το πνεύμα του κόσμου και ο κόσμος τους ακούει και τους δέχεται.»(Α’Ιων.5) 

Καταλάβατε, αδελφοί μου γιατί οι σκοτεινές δυνάμεις δεν θέλουν τους Αγίους μας; Ακριβώς διότι τους ελέγχουν! Τον έλεγχο δεν θέλουν αυτοί που επιθυμούν να κάνουν το δικό τους θέλημα, για τους οποίους έχει λεχθεί: 
«Όποιος ακολουθεί το δικό του θέλημα δεν μπορεί να αποφύγει την οίηση, από την οποία σαν φυσικό επακολούθημα έρχεται η πλάνη» , όπως λέει ο Άγιος Ισαάκ. 

Οι Άγιοι μας τα λένε ακριβώς, όπως τους τα είπε ο Ιησούς Χριστός και αυτό φυσικά ,ενοχλεί αφού κάποιοι θέλουν να αντικαταστήσουν τον Χριστό με τον αντ-χριστο, και 
« γυμνή τη κεφαλή» λένε ότι : 


«Κάποιες εντολές του Κυρίου είναι προσωρινές» ή ότι : 


«Και άλλες θρησκείες είναι οδοί σωτηρίας» και ότι: 


«Η εκκλησία του χριστού μας είναι μία μεταξύ των 348 «εκκλησιών». 

Μακριά ,αδελφοί μου από αυτούς,γιατί θα σας καταστρέψουν!!! 


Μόνο που τα ακούς αυτά, ταράζεσαι!! Για αυτούς που συντάσσονται με τον σατανά καρδιακώς ενώ με το στόμα τους συχνά λένε: «Αποτάσσομαι τον σατανά» ή «Απεταξάμην»( βεβαίως το λένε για να το ακούσουν και να το πουν άλλοι.) 
Για όλους αυτούς λοιπόν ισχύει το : «Έξω και μακράν από την πόλιν οι αδιάντροποι σαν τα σκυλιά και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και καθένας, που αγαπά και πράττει την πλάνην και το ψεύδος της αμαρτίας» (ΑΠΟΚ.ΚΒ 15). 

Σεις, αντι-χριστοι, στερείτε την ελευθερία των ανθρώπων σπέρνοντας εμφυλίους πολέμους και διχόνοιες στους πιστούς, αφαιρώντας τους αυτό που τους ανήκει για να τους το δώσετε υποτίθεται μετά αυτό-αναδεικνυόμενοι ως ευεργέτες, κάνοντας τάχα φιλανθρωπία. 
Αυτό το κάνετε για να μπορέσετε να εξουσιάσετε τους ανθρώπους κάνοντάς τους εξαρτώμενους και κλέβοντας ό,τι ο Θεός τους έχει δωρήσει. 
Αυτοαποκαλείσθε πανάγιοι και αρχηγοί! ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!!!Τι άλλο θα ακούσουμε; 
Τον σεβασμό του ποιμνίου στο αξίωμά σας (στο ράσο) τον εκλάβατε ως δικαίωμα επί των ψυχών τους. 
Μην νομίζετε κοντόφθαλμοι ότι τα τακτοποιήσατε και τελείωσε. Μάθετε ότι τώρα «ξεκινούν τα όργανα». Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Τώρα, ίσως να καταλάβετε ότι ο Διάβολος σας υπαγόρευε αυτά που κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε και όχι ο Θεός!! 

ΣΠΕΥΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να σβήσετε τις υπογραφές σας και να ακυρώσετε αυτά που υπογράψατε στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης και να αφήσετε τα λόγια και τα πέρα –δώθε, δήθεν πως ενδιαφέρεστε για τον κόσμο αφού πριν λίγο ΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ τους αδελφούς σας ανοίγοντας την πόρτα στον αντι-χριστο .Διορθώστε τα λάθη σας, ασχοληθείτε με την ουσία. 

Εάν αδικήσατε, θα αδικηθείτε εκατονταπλάσια! 
Εάν προσβάλατε, θα προσβληθείτε ανεπανόρθωτα!! 
Εάν στενοχωρήσατε ψυχές, ο ΝΟΜΟΣ δεν θα σας αφήσει ΠΟΤΕ να έχετε ΧΑΡΑ…! 
Εάν διδάξατε στα παιδιά σας πονηριές και πλάνη, θα θερίσετε ό,τι σπείρατε! 
Εάν εκμεταλλευτήκατε αγαθές ψυχές που είχαν ανάγκη, δεν θα μπορέσετε να ησυχάσετε! 
Ο Θεός είναι μακρόθυμος και πολυέλεος ,είναι όμως και δίκαιος. Από αυτήν την ζωή δίνετε η πρόγευση του παραδείσου ή της κολάσεως! 
Εύχομαι για τη μετάνοιά σας, ζητώντας συγχώρεση από τον Θεό χωρίς να δικαιολογείτε οι ίδιοι τις πτώσεις σας ,τα λάθη σας διότι ούτε δικαστές του εαυτού σας είστε,ούτε δικηγόροι υπεράσπισης. Ξέρει ο Θεός που μας έπλασε, τα κίνητρά μας και τις διαθέσεις μας. 

«Και θα μάθουν από αυτά τα πράγματα αι εκκλησίαι, ότι εγώ είμαι, που εξετάζω νεφρούς και καρδίας, δηλαδή τα πλέον απόκρυφα βάθη του εσωτερικού του ανθρώπου, και θα σας δώσω εις τον καθένα σύμφωνα με τα έργα σας.»(ΑΠΟΚ.Ιωαν.κεφ.Β’23) 


Λάθος σας, επίσης, ήταν που ζητήσατε και ζητάτε βοήθεια πνευματική εσείς οι «πνευματικοί» από τους εν τω κόσμω «σοφούς», οι οποίοι αγνοούν το τι εστί ψυχή και ελαφρά τη καρδία, ομιλούν περί αυτής. 
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ και ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ και χάρη δίνει: «προς επιβεβαίωσιν δε ,του κηρύγματός σας ,σας δίδω εξουσίαν και δύναμιν να θεραπεύεται ασθενείς, να καθαρίζετε λεπρούς, να ανασταίνετε, να εκβάλετε δαιμόνια. Δωρεά ελάβατε την χάριν αυτήν της θαυματουργίας, δωρεάν και χωρίς να λαμβάνετε χρήματα δώσατέ την και σεις» (Ματθ.Ι΄8) 

Από ποίον λοιπόν επιθυμείτε να λάβετε βοήθεια; Από ποίον αιτείτε; Από τον «κόσμον εκ του κόσμου τούτου;» ή από τον ΙΑΤΡΟ των ΨΥΧΩΝ και των ΣΩΜΑΤΩΝ; «Αιτείτε και δοθήσεται ». Το ξεχάσατε; 
Αλλά και : «κανενός η θέλησις και η ελευθερία δεν βιάζεται, ας κάμη ο καθένας ό,τι του αρέσει. Εκείνος που αμαρτάνει αν θέλει ας αμαρτήσει ακόμη, και εκείνος που είναι ακάθαρτος από τα ρυπαρά έργα της σαρκός, ας γίνει περισσότερο ρυπαρός αν του αρέσει. Αλλά και ο δίκαιος ας επιτελέση έργα δικαιοσύνης και αρετής περισσότερα. Και ο Άγιος ας αγιασθή ακόμη.»(ΑΠΟΚ.Ιωαν.κβ’11) 

Η απόφαση για το που θα ταχθείτε είναι προσωπική σας υπόθεση, αφήστε όμως τους άλλους και μη τους παρασύρετε διότι ο Κύριος είπεν για αυτούς που στέκονται εμπόδιο στους άλλους: 


«Αλλοίμονον εις σας τους νομοδιδασκάλους. Διότι με την διεστραμμένην διδασκαλία σας εσκοτίσατε τας διανοίας των ανθρώπων και τους αφηρέσατε το μέσον με το οποίον σαν με άλλο κλειδί θα οδηγούντο εις την γνώσιν του πραγματικού δρόμου της σωτηρίας. Έτσι δε και σεις δεν εμβήκατε εις τον δρόμον αυτόν, που θα σας έφερεν εις τον Χριστόν και εις την Βασιλείαν Του, αλλά και εκείνους, που ήθελαν και προσεπάθουν να έμβουν τους ημποδίσατε».(ΛΟΥΚ.ΙΑ’52) 

Εμείς πρέπει να έχουμε τον νου μας στο παρακάτω : «Προσέχετε πολύ τους εαυτούς σας δια να μη χάσομεν όσα έχομεν εργασθεί, αλλά λάβομεν πλήρη και τελείαν ανταμοιβήν».(Επιστ.ΙΩΑΝ.β’8) 
Λησμονείτε όμως ,ότι είναι θέμα λίγου χρόνου, να είστε ξαπλωμένοι σε νεκροκρέβατο. Και τότε ποιό το όφελος όλων αυτών; Τόσο απλά …η αιώνια καταδίκη σας !! 
Οι υπόλοιποι που παρασύρονται και τους βοηθούν στα πάναισχρα έργα τους ας ερευνήσουν τον 49ο ψαλμό : «16 τῷ δὲ ἁμαρτωλῷ εἶπεν ὁ Θεός· ἱνατί σὺ διηγῇ τὰ δικαιώματά μου καὶ ἀναλαμβάνεις τὴν διαθήκην μου διὰ στόματός σου; 17 σὺ δὲ ἐμίσησας παιδείαν καὶ ἐξέβαλες τοὺς λόγους μου εἰς τὰ ὀπίσω. 18 εἰ ἐθεώρεις κλέπτην, συνέτρεχες αὐτῷ, καὶ μετὰ μοιχοῦ τὴν μερίδα σου ἐτίθεις. 19 τὸ στόμα σου ἐπλεόνασε κακίαν, καὶ ἡ γλῶσσά σου περιέπλεκε δολιότητα· 20 καθήμενος κατὰ τοῦ ἀδελφοῦ σου κατελάλεις καὶ κατὰ τοῦ υἱοῦ τῆς μητρός σου ἐτίθεις σκάνδαλον.» 
Μήπως και καταλάβουν τον ΛΟΓΟΝ: 


«Εκείνος που δεν είναι εξ’όλης του της ψυχής μαζί μου είναι εναντίον μου. Και εκείνος ,που δεν μαζεύει με εμέ τα πνευματικά πρόβατά μου, ούτος σαν άλλος λύκος τα σκορπίζει». (ΛΟΥΚ.ΙΑ’ 23) 


Γι’αυτούς όμως που αναφέραμε ότι επηρεάζονται και παρασύρονται ,ας συνέρθουν επιτέλους, διότι ομοιάζουν με το: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις.»
Έμαθαν σε άλλους «γράμματα» και με τα έργα τους δείχνουν πως οι ίδιοι τα ξέχασαν!! 
Δεν μπορεί η ανάξια ψυχή μου να κατανοήσει ότι, ενώ υποχρεώσεις δεν έχουν,σε ηλικία μεγάλη τους αξίωσε ο Θεός να φτάσουν, τι φοβούνται και δεν βροντοφωνάζουν αυτά που τους έχει πει ο Κύριος να διδάξουν; Αλλά και υποχρεώσεις να είχαν πάλι δεν δικαιολογούνται να ΣΙΩΠΟΥΝ!! 

Όταν ήμουν νεαρός είχαμε έναν ιερέα που μας κατηχούσε και φώναζε: 
«ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ , ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ-ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ!!» 
Τα έλεγε και πήδαγε από την θεία φλόγα που τον κατέτρωγε. Μου έμεινε μέσα μου αυτό το : «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ!», και θα το κρατήσω μέχρι τέλους με τη βοήθεια του Θεού. Μετά από 47 χρόνια τον συνάντησα, μεγαλόσχημο, γερασμένο πια, όμως, η φλόγα αυτή που είχε για τον Ιησού Χριστό , δεν είχε «γεράσει» αλλά είχε πολλαπλασιαστεί! Του είπα: «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ» και θυμήθηκε….! Μέχρι εδώ αυτό, αρκεί. 
Ο Θεός να τον έχει καλά και να ενισχύει τον αγώνα του. Καλόν αγώνα Πατέρα και καλόν παράδεισο. Να ξέρεις ότι αυτά που μας έμαθες τα φυλάμε! 

Ας ακολουθήσουμε και εμείς την πεπατημένη και σίγουρη οδό των άξιων δούλων του Χριστού μας. 
Όταν ο άξιος δούλος του Θεού, δέχεται την κλήση της ιεροσύνης, ο δεσπότης που τον χειροτονεί λέει ,στο τέλος: 

«Τώρα αδελφοί μου , αγαπητά μου τέκνα , παιδέψτε τον ιερέα, κουράστε τον» ζητήστε δηλαδή, από αυτόν κάθε πληροφορία και γνώση για τα «εν του οίκου μας», ώστε να ξέρουμε τα πάντα για ό,τι συμβαίνει γύρω μας που έχουν σχέση με την Εκκλησία του Χριστού μας. 
Αυτό να κάνουμε και εμείς με τους ιερείς μας ,να τους ρωτούμε τα πάντα,να μας δίνουν εξηγήσεις ,να μας ενημερώνουν γιατί εάν δεν ρωτήσουμε τους πνευματικούς οδηγούς μας ,ποιούς θα ρωτήσουμε; 

Από τις απαντήσεις ,δε, που θα πάρουμε θα φανεί η θέση τους, π.χ. 
*σχετικά με την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, 


* την παναίρεση του οικουμενισμού, 


*την ηλεκτρονική κάρτα και 

*τις κακοδοξίες που ακούγονται από κάποιους αποστάτες αρχιερείς και ιερείς. 


Να τους παροτρύνουμε δε, να πάρουν θέση ενάντια της παναίρεσης του οικουμενισμού ,που προετοιμάζει την έλευση του αντι-χριστου ,μετά βεβαιότητος. Να ενεργήσετε, επίσης, βάσει των κανόνων της Εκκλησίας μας (15ος κανόνας πρωτοδευτέρας συνόδου). Όταν δεν είναι περί βίου το αμάρτημα, αλλά πρόκειται περί διδασκαλίας αιρέσεως, όχι μόνο δεν διώκεται αλλά και επαινείται ο διακόπτων το μνημόσυνο.

Να διαφυλάξουμε στο ακέραιο την Ορθόδοξη Πίστη μας ,για να έχουμε τη συνείδησή μας αναπαυμένη .Μην ακούσουμε και τα : «Ουαί και αλλοίμονο εις σας υποκριτές». 
Όποιος δεν τηρεί τους ΝΟΜΟΥΣ και τους ΚΑΝΟΝΕΣ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ έχει σχέση με τον Θεό. 
«Πλην ό έχετε κρατήσατε άχρις ού άν ήξω»(ΑΠΟΚ.ΙΩΑΝ.Β’25) 
Και αν σας πουν: «Εσύ τους τηρείς, που λες για τους άλλους;» 
Η απάντηση είναι : « Όταν πέφτω, σηκώνομαι, βάζω καινούργια αρχή, μισώ την αμαρτία, δέχομαι τη νουθεσία και συνεχίζω τον καλόν αγώνα. Όχι όμως, να μου υποδεικνύουν το σφάλμα μου και εγώ να επιμένω στην πτώση μου, διότι θα είμαι αναπολόγητος. Ο Θεός να μας ελεήσει!! 
Να μην ξεχνάμε και το άλλο ουσιώδες, ότι αυτήν την φορά, ο Κύριος μας, δεν θα κατέβει να μας διακονήσει ,όπως την πρώτη, ούτε φραγέλιον θα χρησιμοποιήσει, αλλά θα στείλει «θεριστάς» . 
Ο Κύριος μας κατέβηκε να μας διακονήσει ,και οι «δούλοι» του Κυρίου θέλουν να άρχουν και να εξουσιάζουν;» Καλό και αυτό!!! 
Στον καθένα μας πόσα χρόνια ζωής στον ψεύτικο αυτόν κόσμο μας έχουν απομείνει ,στην καλύτερη των περιπτώσεων; 
Σας υπενθυμίζω ότι λέγει: «Και κατά την δευτέραν παρουσίαν αλλά και κατά τον θάνατο του καθενός». 

Τώρα ό,τι πράξουμε και ό,τι ομολογήσουμε!!! 

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ όποιο λάθος έχετε διαπράξει ,όσο είναι καιρός, και απομακρυνθείτε από αυτούς που συνειδητά παραμένουν αμετανόητοι και προετοιμάζουν την έλευση του ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΥ!! 

Με εν Χριστώ αγάπη ο ελάχιστος Γ. Φλώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου