Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Καταργείται το άβατο του Αγίου Όρους;

agio-oros-630x400.jpg
Καταργείται το άβατο του Αγίου Όρους, όπως τουλάχιστον αποφάσισε παγκόσμια χριστιανική οργάνωση, μέλη της οποίας είναι τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος, όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος», η σχετική απόφαση ελήφθη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην τελευταία συνεδρίαση στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποτελεί μια παγκόσμια χριστιανική οργάνωση, με σκοπό την ενότητα των χριστιανών.
Τουλάχιστον 157 εκκλησίες είναι μέλη της οργάνωσης σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ η οργάνωση αντιπροσωπεύει 550 εκατομμύρια χριστιανούς. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, μεταξύ των μελών της είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου.
Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκαν συνολικά 16 Συμφωνίες για τις Χριστιανικές Εκκλησίες και 16 Συμφωνίες για άλλες θρησκείες, μεταξύ αυτών και η Συμφωνία για το Άβατο του Αγίου Όρους: «Κατάργησις ΑΒΑΤΩΝ σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών “Εκκλησιών” καθώς και διαφόρων θρησκειών».

Τι απαντά το Άγιο Όρος

«Το «Άβατον» του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε, σε απάντηση δημοσιεύματος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.
«Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου προσθέτοντας: «Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού «Διαμονητηρίου»».
«Το «Άβατον» ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι «εθιμικώς ισχύοντες»» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.
https://katanixis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου