Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!

«Ενθρονίστηκε» για πάντα στις καρδιές μας!
Δίκαιος ἐάν φθάση τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται. Γῆρας γάρ τίμιον, οὐ τό πολυχρόνιον, οὐδέ ἀριθμῶ ἐτῶν μεμέτρηται. Πολιά δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις, καί ἡλικία γήρως, βίος ἀκηλίδωτος. Εὐάρεστος Θεῶ γενόμενος, ἠγαπήθη• καί ζῶν μεταξύ ἁμαρτωλῶν, μετετέθη. Ἠρπάγη, μή κακία ἀλλάξη σύνεσιν αὐτοῦ, ἤ δόλος ἀπατήση ψυχήν αὐτοῦ. Βασκανία γάρ φαυλότητος ἀμαυροί τά καλά, καί ρεμβασμός ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. Τελειωθεῖς ἐν ὀλίγω, ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς• ἀρεστή γάρ ἤν Κυρίω ἡ ψυχή αὐτοῦ, διά τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. Οἱ δέ λαοί ἰδόντες καί μή νοήσαντες, μηδέ θέντες ἐπί διανοία τό τοιοῦτον, ὅτι χάρις καί ἔλεος ἐν τοῖς ὀσίοις αὐτοῦ, καί ἐπισκοπῆ ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ιδού πως θα κάνετε πιο γρήγορο το ίντερνετ στο σπίτι σας

Ιδού πως θα κάνετε πιο γρήγορο το ίντερνετ στο σπίτι σας
Παρότι τα δίκτυα διαρκώς αναβαθμίζονται και βελτιώνονται, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαμαρτύρονται για κακής ποιότητας σύνδεση στο internet. Συχνά όμως δεν ευθύνεται ο πάροχος, αλλά μια σειρά παραγόντων που εμποδίζουν την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της γραμμής.
Ένας απλός τρόπος να «μετρήσετε» τη γραμμή σας είναι μια δωρεάν υπηρεσία όπως αυτή: speedtest.net. Αν οι τιμές του τεστ είναι κοντινές με τις ονομαστικές του παρόχου (δικαιολογούνται αποκλίσεις έως και 20-25%), αναζητήστε αλλού το πρόβλημα.
Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να λύσετε τυχόν προβλήματα με τη σύνδεσή σας και σε ορισμένες περιπτώσεις να διπλασιάσουν σχεδόν τις ταχύτητες πρόσβασης στο Internet.

1. Τοποθετήστε το router σε κατάλληλη θέση
Σύμφωνοι, τα router δεν είναι αυτό που θα λέγαμε sexy gadgets, αλλά δεν απαραίτητο να τα κρύβετε στις πιο δυσπρόσιτες γωνιές του σπιτιού ή να τα καταχωνιάζετε στα ράφια της βιβλιοθήκης. Το ακριβώς αντίθετο. Αν θέλετε καλές ταχύτητες σύνδεσης, πρέπει να τοποθετήσετε το router σε όσο πιο κεντρικό σημείο του σπιτιού και ει δυνατό σε μια ψηλότερη θέση, ώστε να διαμοιράζει ευκολότερα το σήμα. Οι τοίχοι, οι πόρτες και τα άλλα εμπόδια δημιουργούν επιπλέον δυσχέρειες, οπότε φροντίστε να το απομακρύνετε από αυτά. Σε κάθε περίπτωση για απαιτητικές εργασίες είναι προτιμότερη η ενσύρματη σύνδεση, καθώς οι ασύρματες (μέσω Wi-Fi) έχουν σημαντικές απώλειες.
2. Αναβαθμίστε τον εξοπλισμό σας
Έχει καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι τα router/ modem και γενικά ο δικτυακός εξοπλισμός είναι ήσσονος σημασίας. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο και συνήθως ο εξοπλισμός που παρέχεται «δωρεάν»* από τον πάροχο είναι μεν λειτουργικός, αλλά όχι ο καλύτερος δυνατός για απαιτητικούς χρήστες. Κάντε μια έρευνα αγοράς για νέο router αλλά και καλώδια Ethernet που καλύπτουν τις ανάγκες και το budget σας και δείτε τις ταχύτητες να αυξάνονται αισθητά.
*βάζουμε το δωρεάν σε εισαγωγικά, καθώς κατά τη συνήθη πρακτική στην Ελλάδα οι εταιρείες παραχωρούν τον εξοπλισμό υπό τη μορφή «leasing» ή κατανέμουν το κόστος στους μηνιαίους λογαριασμούς.
3. Βελτιώστε τα επίπεδα ασφαλείας
Η ασφάλεια είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, όταν αναζητούμε τις αιτίες των αργών συνδέσεων. Μην πάει ο νους σας σε χάκερς και σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου. Πιθανότατα ο 15χρονος γιος του γείτονα σας «κλέβει» bandwidth για να συνδέεται χωρίς να τον αντιλαμβάνονται οι γονείς του. Κατ’ αρχάς αλλάξτε το password του router –οι εργοστασιακοί κωδικοί ασφαλείας «σπάνε» πανεύκολα– και καταχωρήστε ένα δικό σας. Ενεργοποιήστε επίσης το πρωτόκολλο ασφάλειας WEP/WAP/WAP2 μέσω του περιβάλλοντος του router και αν χρησιμοποιείτε οικιακό δίκτυο, ρυθμίστε κωδικό ασφαλείας και γι’ αυτό. Περιττό να πούμε ότι ο κωδικός πρέπει να είναι περίπλοκος και όχι 1234, ούτε βέβαια το όνομά σας ή η ημερομηνία γέννησης, πολλώ δε μάλλον το όνομα του δικτύου. Κι αν ο 15χρονος γείτονας σας ρωτήσει ξαφνικά πότε έχετε γενέθλια, δεν είναι γιατί θέλει να σας πάρει λουλούδια…
4. Χρησιμοποιήστε έναν αναμεταδότη WiFi
Εφόσον το σπίτι σας είναι μεγάλο ή διώροφο, μπορείτε να καταφύγετε στη λύση ενός repeater και να το εγκαταστήσετε σε άλλο δωμάτιο ή επίπεδο. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να αναπαραγάγει το σήμα του router, με μικρές κατά το δυνατό απώλειες. Αντί όμως να αγοράσετε μια επιπλέον συσκευή (με κόστος περίπου όσο ένα router), μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα παλιό router. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να έχετε γρήγορη σύνδεση σε άλλα δωμάτια του σπιτιού ή και σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. μπαλκόνι, κήπο).
Είναι σημαντικό κάθε φορά ο χρήστης να γνωρίζει την εμβέλεια σήματος WiFi στο κάθε router και να το προσαρμόσει κατά περίπτωση. Ένας άλλος τρόπος αναμετάδοσης του σήματος WiFi σε έναν επιπλέον χώρο του σπιτιού είναι συνδέοντας ένα δεύτερο router (οποιοδήποτε) με το κεντρικό router με ένα καλώδιο Ethernet (CAT-6 κατά προτίμηση, για μικρότερες απώλειες) και με λίγες ρυθμίσεις το δεύτερο router κάνει αναμετάδοση του σήματος WiFi σαν να είμαστε δίπλα στο router. Ο συγκεκριμένος τρόπος αναμετάδοσης προσφέρει και τη μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους, με το δεύτερο router να μην λειτουργεί αυτήν τη φορά σαν repeater, αλλά σαν Access Point. Συνίσταται σε περιπτώσεις όπου το σημείο που θέλουμε να έχουμε WiFi είναι κάπως πιο μακριά από το συνηθισμένο ή ενδιάμεσα υπάρχει ο πίνακας ηλεκτρονικού ρεύματος, ο οποίος «σκοτώνει τα σήματα WiFi (τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω του καλωδίου Ethernet και έτσι ο πίνακας στο ενδιάμεσο δεν μπορεί να τα «κόψει»). Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα αναμετάδοσης του σήματος WiFi μέσω ρεύματος με τη βοήθεια συσκευών Wi-Fi Powerline Extender.
5. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις
Η αλλαγή των ρυθμίσεων μπορεί να γίνει από χρήστες με στοιχειώδεις γνώσεις (με προσοχή πάντα). Δεν έχετε παρά να μπείτε στο περιβάλλον χρήσης του router. Εκεί αναλόγως με τον τύπο και τις λειτουργίες θα συναντήσετε πληθώρα επιλογών. Μπορείτε να αλλάξετε το κανάλι πρόσβασης –είναι συχνό φαινόμενο το ίδιο κανάλι να χρησιμοποιείται από γειτονικά router ή άλλες συσκευές, να διαφοροποιήσετε τα Σημεία Πρόσβασης αλλά και άλλες ρυθμίσεις αρκεί να τηρείτε τον κανόνα Α.Δ.Ξ.Δ.Α (Αν Δεν Ξέρω, Δεν Αγγίζω).
πηγή: liberal.gr - fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου