Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ας δείξουμε αγωνιστική διάθεση


ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΝΔΡΗ


Είδαμε, αγαπητοί αδελφοί, έξω από την Μητρόπολη των Αθηνών σκηνές «απείρου κάλλους» με πρωταγωνιστές μια χούφτα νεαρών με "διαφορετικές προτιμήσεις" γύρω στα 10 άτομα. Κατόπιν, πλαισιώθηκαν και από μερικούς άλλους, που πήγαν για «χαβαλέ» ώσπου έγιναν «πολλές» κατά την “νεοελληνική” έκφραση!

Κάποια παιδιά εξ αυτών δεν δίστασαν να ανταλλάξουν θερμά ‘φιλιά’ μεταξύ τους και το χειρότερο να διακωμωδήσουν το τίμιο και αιματοβαμμένο ράσο που δόξασε και δοξάζει Εκκλησία, Πατρίδα και Οικογένεια.

Αμέσως τα συστημικά - κανιβαλιστικά Μ.Μ.Ε.  βρήκαν την ευκαιρία και ανέβασαν τον αριθμό αυτό σε 200! 
Πρώτα για λόγους τηλεθέασης, εντυπωσιασμού και κατά δεύτερον και πιο ανησυχητικό, για να προβάλουν την διαστροφή και την έκλυση των Ηθών – την άλλη άποψη,την διαφορετικότητα - που θέλουν να μας πλασάρουν και επιβάλουν με «δημοκρατικές» μεθόδους γνωστοί-άγνωστοι κύκλοι του εξωτερικού σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Γνωστά πλέον τα κόλπα τους.

Και εμείς; Που είμαστε εμείς;

Μα θα μου πεις αδελφέ μου -τι να κάνω; Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αλλά και αν την έφερνε, τότε θα ήταν γραφικός! Ο τυπάρας που θα πρόσφερε αδιακρίτως, άφθονο τον γέλωτα σε κάθε πικραμένο!! Αλλά και εμείς οι ίδιοι, που πολλές φορές φερόμαστε σαν ευλαβείς-βλαμμένοι, όπως θα έλεγε αείμνηστος Θεολόγος, θα κάναμε την κριτική, τον δικό μας "χαβαλέ", έτσι για να ταραχτούν λίγο τα νερά της ανίας μας!

Και ενώ οι περισσότεροι Επίσκοποί  μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, γνωστός Ιεράρχης έσπασε την σιωπή αντιδρώντας με βαρείς χαρακτηρισμούς για το σύμφωνο συμβίωσης. Ενώ άλλος Ιεράρχης τον επέπληξε (τον Ιεράρχη) δριμύτατα για τις αναφορές του!

Ήταν λάθος που βιάστηκαν να τοποθετηθούν και οι δύο, δίχως να έχει τοποθετηθεί η σύνοδος. Αυτό το λάθος το καρπώνεται η Ηγεσία, που τα αντανακλαστικά της δεν λειτούργησαν σωστά για ακόμη μια φορά! Η αλήθεια βέβαια  είναι κάπου στη μέση. 

Ο Κύριος δεν πήρε φραγγέλιο και πέταξε έξω από τον περίβολο του Ναού τους πραματευτές; Ενώ το Ιερατείο τι έκανε; Τα στραβά μάτια.

Αλήθεια αδελφοί μου, αν ο ΄Κύριος μας «ζούσε» στις μέρες μας και έπαιρνε φραγγέλιο έξω από το ναό του, καλή ώρα της Αρχιεπισκοπής, και έδινε και καμιά σε κανέναν «πισινό» τι θα λέγαμε!!

Θα έβγαιναν Μητροπολίτες, άνθρωποι του πνεύματος, σχετικοί και άσχετοι και θα τον κατακεραύνωναν!

Δεν θέλω να κάνω τον υπερασπιστή του Μητροπολίτη, αλλά φρονώ πως πρέπει να δικαιολογήσουμε την αγανάκτησή του! Την αγωνία του! Ίσως ο τρόπος που τα είπε, να μην ήταν αρεστός για αρκετούς, ο πιο ενδεδειγμένος. Σωστά. Να το δεχτώ.

Τότε όποιοι έχουν κότσια και θέλουν να μιλήσουν λόγο αληθείας, ας σταθούν μπροστά, αντρίκεια και με θάρρος ας ομολογήσουν! Ας δώσουν το παρόν στο προσκλητήριο του αγώνα.

"Εως θανάτου αγώνισαι υπέρ της Αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου" Σοφ.Σειράχ 4,28

Και ας πούν κατά το Ομηρικό "ξεσπάθω και ακλούθα"

Και εμείς να ακολουθήσουμε!

Ας προσέξουμε όμως. Με λόγο δυναμικό, αγωνιστικό, και ενωτικό,τουτέστιν ΣΥΣΣΩΜΗ   ΙΕΡΑΡΧΙΑ!!

Και όχι σαν κάποιες νομικίστικες δηλώσεις, ορισμένων ακροβολισμένων, κάποιος, κάπου, κάποτε, τύπου «σας πικράναμε»!  Λόγος ξύλινος που δεν πείθει σε μια διεφθαρμένη εποχή!

Σήμερα θέλουμε Αλήθεια! Και η αλήθεια έχει όνομα που είναι ο Ιησούς Χριστός!

Η σιωπή που έχει επιβάλει, η Εκκλησία (όχι ως θεόσωστος ,αλλά ως ηγεσία) δεν νομίζω να είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να υπερασπιστεί τα πιστεύω της και το ποίμνιο της. Θα της γυρίσει ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚΓιατί απλά η ευγένεια θέλει ευγένεια και το θράσος θάρρος!! 

Γιατί πήρε φραγγέλιο ο Κύριος; Γιατί δεν τους ζήτησε ειρηνικά και με ήρεμο τρόπο να φύγουν από το Ναό οι μικροπωλητές; Ήξερε πως με τα λόγια, σαν παντογνώστης που ήταν, ότι σε "πωρωμένους τη καρδία ανθρώπους" δεν θα είχε αποτέλεσμα. Ένα από τα πολλά που ήθελε να μας δείξει είναι και η αγωνιστική διάθεση που πρέπει να έχουμε! Μα και πάλι θα εμφανιστούν κάποιοι και θα πουν πως ίσως με την αγωνιστικότητα μπορεί να επέλθει πώρωση, επιθετικότητα, ακρότητα! Και πως θα πρέπει να έχουμε πνεύμα καταλλαγής, αγάπης στα πλάσματα του Θεού!!!!

Είναι τα πράγματα τελικά έτσι; 

Νομίζω πως όχι.

Με την τακτική του «να μην θίξουμε, να μην προκαλέσουμε, άστο να περάσει» δίνουμε λάθος μηνύματα στην κοινωνία μας που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στηρίγματα! Οι εκκλησιές μας άδειασανΠολλαπλασιάστηκαν οι αιρέσειςΧάθηκαν οι νέοι!! Και για να βρεις καλόν πνευματικό, πολλές φορές πρέπει να ταξιδεύεις αρκετά μακριά!

Ας προτρέψουμε τους σαστισμένους πνευματικούς μας ταγούς, αφού πολιτικοί δεν υπάρχουν, να επιδείξουν αγωνιστικό φρόνημα με  την ίδια κοινή γνώμη. Ας πάρουν το "κόστος", όπως το πήρε πρώτος ο Κύριος μας με το να μας εξαγοράσει με το τίμιό Του αίμα.

Να κτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα. Να ελέγξει με παρρησία την αμαρτία, από όπου και αν προέρχεται.Να βγουν άξιοι ιεροκήρυκες και να μιλήσουν με γλώσσα αληθείας. Να εξέλθουν τις πρωτευούσης  οι Αρχιμανδρίτες, που έχουν φωλιάσει στο γνωστό περιβάλλον, και  να επανδρώσουν(στο μέτρο του δυνατού) την λεηλατημένη πια επαρχία. Τα χωριά είναι αλειτούργητα,και οι μάρτυρες του Ιεχωβά κάνουν θραύση! Να ενημερωθεί και ο τελευταίος  ακρίτας χριστιανός, που έχει απομείνει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας μας. Να κηρυχθεί  Νινευιτική μετάνοια με νηστεία και προσευχή!

Ας ζητήσουμε έλεος από τον φιλάνθρωπο Θεό να αναδείξει φωτεινά και αγωνιστικά αναστήματα που να μπορούν να οδηγήσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας και την πατρίδα μας σε ασφαλές λιμάνι  πριν να είναι αργά.

«Γρηγορείτε και προσεύχεστε ίνα μη εισέλθητε είς πειρασμόν»



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΔΡΗΣ για την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"


1 σχόλιο:

  1. "Σήμερα θέλουμε Αλήθεια! Και η αλήθεια έχει όνομα που είναι ο Ιησούς Χριστός!"

    και τότε τι θα μείνει για τούς αγαπολόγους προωθητές της δαιμονικής πανθρησκείας του συγκρητισμού ......... για όσους εύκολα μιλούν για προσωπική σχέση με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό αλλά και με την ίδια ευκολία αποδέχονται & υπερασπίζουν την ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΒΡΗ, την υπό της Β Βατικάνειας θεσμοθετηθείσα, περί Αβρααμιαίων θρησκειών, συμφώνως πρός την οποία : ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ........ (μακάρι να το είχαν εμπεδώσει & οι ιερομάρτυρες οι υπό των Λατίνων & οι Νεομάρτυρες στα χρόνια της Τουρκοκρατίας)
    οι ίδιοι πολύ εύκολα μιλάν για Αγάααααπηηηηηηη!!!!! τόσο εύκολα αλλά όταν αντιδράσει κάποιος στην επιβολή του ΟΛΕΘΡΙΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ τότε είναι πολύ άνετοι στο να κατακεραυνώσουν & να δηλητηριάσουν εκείνον πού με πόνο & απορία για την αφωνία & δειλία των "ποιμένων" διατυπωνει την ένστασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή