Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη - ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ


Μπαίνοντας εἰς αὐτὸ τὸ ἔργον καὶ ἀκολουθώντας νὰ γράφω δυστυχήματα ἀναντίον τῆς πατρίδος καὶ θρησκείας, ὁποῦ τῆς προξενήθηκαν ἀπὸ τὴν ἀνοησίαν μας καὶ ῾διοτέλειά μας καὶ ἀπὸ θρησκευτικοὺς καὶ ἀπὸ πολιτικοὺς καὶ ἀπὸ ῾μᾶς τοὺς στρατιωτικούς, ἀγαναχτώντας καὶ ἐγὼ ἀπ᾿ οὗλα αὐτά, ὅτι ζημιώσαμε τὴν πατρίδα μας πολὺ καὶ χάθηκαν καὶ χάνονται τόσοι ἀθῶοι ἄνθρωποι, σημειώνω τὰ λάθη ὁλωνῶν καὶ φτάνω ὡς σήμερον, ὁποῦ δὲν θυσιάζομε ποτὲς ἀρετὴ καὶ πατριωτισμὸν καὶ εἴμαστε σὲ τούτην τὴν ἄθλια κατάστασιν καὶ κιντυνεύομεν νὰ χαθοῦμεν.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης-Τι απαντούσε στο ερώτημα: Τι θα γίνει με τις προφητείες;

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης-Τι απαντούσε στο ερώτημα: Τι θα γίνει με τις προφητείες;
Σαν σήμερα το 1924 γεννήθηκε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης...
Πολλά από όσα έχει προφητέψει ήταν ανατριχιαστικά εύστοχα... Ας θυμηθούμε όμως τι απαντούσε ο ίδιος στο ερώτημα : τι θα γίνει με τις προφητείες: 

Οι εμφανίσεις της Αγίας Παρασκευής στον αγιασμένο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη

Οι εμφανίσεις της Αγίας Παρασκευής στον αγιασμένο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη
«... Όλα τα παιδάκια πήγαιναν σχολείο μια φορά την ημέρα. Το Ιακωβάκι πήγαινε δύο. Το αγαπούσε πολύ, γιατί το σχολείο του στα πρώτα χρόνια ήτανε κι Εκκλησία, της Αγίας Παρασκευής. Αργά το απόγευμα πήγαινε κι άναβε τα καντήλια. Πήγαινε μόνο του το παιδί και του άρεσε να μένει μέχρι το νύχτωμα. Προσευχότανε όσο ήξερε κι όσο μπορούσε. Έπειτα έπαιρνε τον κατήφορο για το σπίτι, αφήνοντας το δάσος με τα πεύκα. 

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνος - Αποτρέπει να χτιστεί παπικό αλτάριον

Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνος - Αποτρέπει να χτιστεί παπικό αλτάριον
Το 1716 οι Τούρκοι πολιορκήσανε στενά την Κέρκυρα. Πενήντα χιλ. στρατός και αρκετά καράβια κυκλώσανε το νησί και το απειλούσανε από στεριά και θάλασσα.
Τα βαρβαρικά στρατεύματα είχαν συγκεντρωθεί στο ακρότειχος της πόλεως. Ο Πιζιάνης, πού ήταν αρχηγός κατά την πολιορκία εκείνη των δυνάμεων της Ενετικής Δημοκρατίας, περίμενε την μεγάλη επίθεση των έχθρων.
Τα ξημερώματα όμως της ημέρας εκείνης ήταν 11 Αυγούστου του 1976, παρουσιάζεται στα βαρβαρικά στίφη ο Άγιος Σπυρίδων. Στο δεξί χέρι κρατούσε αστραφτερό ξίφος. Με θυμό τους έδιωξε και τους τρομοκράτησε. Τα χάσανε οι Αγαρηνοί από την επιβλιτική εκείνη παρουσία και ορμή του Αγίου. Αφήσανε όπλα και ζώα και φύγανε πανικόβλητοι. Σε λίγο μάθανε όλοι, ότι είχε συμβεί το μεγάλο θαύμα.

Η νηστεία και η άσκηση της γερόντισσας Αναστασίας

Η νηστεία και η άσκηση της γερόντισσας Αναστασίας
Η ασκητική πρακτική της Γεροντίσσης.
Νηστεύει υπέρ μέτρον. Κάνει συχνότατα τριήμερα. Εσθίει μία φορά την ημέρα μετά την δύσι του ηλίου. Συνήθως άρτον εξηραμμένον άνευ ελαίου ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις μεγάλες εορτές.
Ποτέ της δεν χορταίνει το φαγητό της ακόμη κι αν αυτό είναι ολίγα νερόβραστα αγριολάχανα. Από την αδιάκοπη νηστεία παθαίνει θυρεοειδή και αβιταμίνωσι. Η υγεία της κλονίζεται κι όμως η αγάπη του Χριστού φλογίζει το είναι της. Κατά την μαρτυρία της υποτακτικής της μοναχής Αναστασίας Καστρινού, το σώμα της ήταν ένα ξύλο τετυλιγμένο στα ράσα. Στον λαιμό της έφερε μία τεράστια κοίλη σε μέγεθος πορτοκαλιού εξαιτίας του θυρεοειδούς. Ουδέποτε έκαμε παράπονο για την ασθένεια της ούτε και επισκέφθηκε ιατρό για να υποβληθή στην αναγκαία εγχείρησι ή να της χορήγηση φάρμακα. Ένας ιατρός προσπάθησε να την εξετάση και εκείνη τον επετίμησε λέγουσα: «Κοίταξε να αλλάξης την ζωήν σου διότι είσαι βουτηγμένος εις την αμαρτίαν».

Χριστιανός είναι ο άνθρωπος της Αγάπης και όχι ο άνθρωπος των νόμων

Χριστιανός είναι ο άνθρωπος της Αγάπης και όχι ο άνθρωπος των νόμων
Νηστεύουμε, εκκλησιαζόμαστε, προσευχόμαστε, εξομολογούμαστε... Χριστιανοί όμως δεν είμαστε...
Πολλές εγκλωβιζόμαστε στους «νόμους» και δεν προχωρούμε στην ουσία των πραγμάτων. Διότι αντί να αποκτούμε διαμέσου όλων των παραπάνω αγάπη, συγκατάβαση, συγχωρετικότητα, υπομονή, κατανόηση, ταπείνωση, γινόμαστε πιο σκληροί, αυτοανυψωνόμαστε σε κριτές των άλλων -των αμαρτωλών- λες και εμείς είμαστε οι αμόλυντοι και αναμάρτητοι...
Τελικά, Χριστιανός είναι ο Άνθρωπος της Αγάπης και όχι ο άνθρωπος των νόμων, είναι ο Άνθρωπος της Υπακοής και της Ταπείνωσης και όχι ο άνθρωπος του φανατισμού και του αδιάκριτου ζηλωτισμού...

Ξεχνάμε σιγά-σιγά το ορθόδοξο χριστιανικό παραδοσιακό πανηγύρι

Ξεχνάμε σιγά-σιγά το ορθόδοξο χριστιανικό παραδοσιακό πανηγύρι
Ένα επικίνδυνο φαινόμενο αποχριστιανισμού της ορθόδοξης παραδοσιακής κοινωνίας
Τώρα τελευταία στον τόπο μας τείνουν να κυριαρχήσουν κάποιες παράξενες «γιορτές» αφιερωμένες σε περίεργες «θεότητες» όπως «γιορτή του κρασιού», «γιορτή της σαρδέλας», «γιορτή του καρπουζιού», «γιορτή του τσίπουρου» κ.ο.κ.
Με τις αφιερώσεις αυτές η σύγχρονη κοινωνία μας απομακρύνεται από τις παραδοσιακές γιορτές της ορθοδοξίας που γαλούχησαν γενεές γενεών με το γνήσιο θρησκευτικό και ελληνορθόδοξο ήθος που νοημάτιζε τη ζωή του ορθόδοξου λαού μας.

Οσιος Παΐσιος: Η αντίδρασή μας όταν βρίζουν τα θεία

Οσιος Παΐσιος: Η αντίδρασή μας όταν βρίζουν τα θεία
Πώς αντιδράμε όταν ακούμε ανθρώπους να βρίζουν τα θεία;
Είναι δύσκολη και λεπτή κατάσταση.
Μένουμε αμμέτοχοι;
Αν ναι, πώς θα βρούμε κάποτε το θάρρος να υπερασπιστούμε την οικογένειά μας, το δίκαιο, έναν άνθρωπο που κατηγορείται και βρίζεται άδικα;

Ας δούμε τι λέει ο Γέροντας Παΐσιος γι' αυτό.

Αγία Μαρίνα η μεγαλομάρτυς: Η πανέφημη νύμφη του Χριστού

Αγία Μαρίνα η μεγαλομάρτυς: Η πανέφημη νύμφη του Χριστού
Tου Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού
Οι γυναίκες Μάρτυρες της Εκκλησίας μας δεν υστέρησαν σε ηρωικό φρόνιμα από τους άνδρες.Υπέδειξαν το ίδιο με εκείνους ηρωισμό ή και τους ξεπέρασαν πολλές φορές. Γι’ αυτό και τιμώνται το ίδιο λαμπρά με εκείνους.

Εορτή της Αγίας Μαρίνας

Εορτή της Αγίας Μαρίνας
Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας τιμά σήμερα, 17 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος...που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό. Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ' αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.

Τι είναι τα IOU και πώς χρησιμοποιούνται - Ποιοι οι κίνδυνοι

Τι είναι τα IOU και πώς χρησιμοποιούνται - Ποιοι οι κίνδυνοι

Τα IOU θα είναι ένα χρεόγραφο το οποίο θα χρησιμοποιείται παράλληλα με το κεντρικό νόμισμα της χώρας και θα διασφαλίζει την αποπληρωμή συγκεκριμένου ποσού στον κάτοχό τους.

Θα εκδίδονται από το Δημόσιο και πάνω τους θα αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης, το ποσό οφειλής και το όνομα του δικαιούχου.

Τέτοιου είδους χαρτιά θα συναλλάσσονταν στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση έναντι του ευρώ, και θα μετατρέπονταν σε «νόμισμα», παράλληλα με το ευρώ.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Προφητεία Πατροκοσμά: "Θα κοιμηθούμε χρεωμένοι και θα ξυπνήσουμε λευτερωμένοι"


Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός... είχε γράψει για το ...Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά!

Διαβάστε παρακάτω το αυθεντικό κείμενο:

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ.



Χαίρε απόστολε του επανευαγγελισμού
Χαίρε Μικράς Ασίας η ελπίς του λυτρωμού


κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση.

Οι Προφητείες του π.Παϊσίου εκπληρώνονται.


Συγκλονιστικά  και αποκαλυπτικά  ήταν τα όσα ανέφερε ο κ.Δ.Κιτσίκης, γνωστός Διεθνολόγος και  Τουρκολόγος  καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οττάβας στον Καναδα στην εκπομπή της ΕΤ3 χθες το βράδυ με τον Δημο. Κ.Σαββίδη.

Είπε σχετικά:

Η λατρευτική ζωή στο παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης Κάτω Πατησίων



Ο ιερέας και εκπαιδευτικός π. Γεώργιος Γανωτής παρουσιάζει την εκατοντάχρονη ιστορία του Ιερού Παρεκκλησίου της Οσίας Ξένης Κάτω Πατησίων, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πνευματική όαση σε μια πολυσύχναστη και πολυθόρυβη περιοχή της Αθήνας.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Προφητικά λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πριν 250 χρόνια περίπου είχε προφητεύσει διάφορα γεγονότα για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά που είχε πει, ήδη έχουν εκπληρωθεί. Υπάρχουν όμως και κάποιες προφητικές ρήσεις, κυρίως σε ότι αφορά τα γεγονότα της Πόλης που δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα και τα περιμένουμε.
Είχε πει λοιπόν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο:

Ομιλία (mp3) περί αποκρυφισμού στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1994)

Ομιλία (mp3) περί αποκρυφισμού στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1994)

Ευάγγελος Κουτρουμπέλης

Ομιλία περί αποκρυφισμού στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1994)
(ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ MP3)
(σημ. το ηχητικό αρχείο βρίσκεται στο τέλος της εισαγωγής)

Το Μάιο του 1994, λίγους μόλις μήνες μετά την αποκάλυψη της δράσης των σατανιστών της Παλλήνης και ενώ είχε προηγηθεί φανερή έξαρση του σατανισμού στα 1992 και ΄93, με σχετικά γεγονότα στο Χαλάνδρι, το Βόλο, την Κέρκυρα, την Κρήτη, την Κοζάνη, κ.α., ακόμη και μεταξύ της μαθητιώσας νεολαίας, έγινε η ομιλία αυτή του κ. Ευάγγελου Κουτρουμπέλη, πάντοτε επίκαιρη, στο Δ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.


Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.

Παρακλητικὸς κανὼν στὸν Ὅσιο Γέροντα Παΐσιο τὸν Ἁγιορείτη.


Κύριε εσάκουσον τς προσευχς μου, νώτισαι τν δέησίν μου ν τ ληθεία σου, εσάκουσόν μου ν τ δικαιοσύνη σου. Κα μ εσέλθεις ες κρίσιν μετ το δούλου σου, τι ο δικαιοθήσεται νώπιόν σου πς ζν. ΄τι κατεδίωξεν χθρς τν ψυχήν μου. ταπείνωσε ες γν τν ζωήν μου. κάθισε μ ν σκοτεινος ς νεκρος αἰῶνος, κα κηδίασεν π΄ μ τ πνεμα μου, ν μο ταράχθη καρδία μου. μνήσθην μερν ρχαίων, μελέτησα ν πάσι τος ργοις σου, ν ποιήμασι τν χειρν σου μελέτων. Διεπέτασα πρς σ τς χείρας μου, ψυχή μου ς γ νυδρος σοί. Ταχ εσάκουσόν μου, Κύριε, ξέλιπε τ πνεμα μου. Μ ποστρέψης τ πρόσωπόν σου π΄ μο κα μοιωθήσομαι τος καταβαίνουσιν ες λάκκον. κουστν ποίησον μο τ πρω τ λεός σου, τι πρς σ ρα τν ψυχήν μου. ξελο μ κ τν χθρν μου, Κύριε, πρς σ κατέφυγον, δίδαξον μ το ποιεν τ θέλημά σου, τι σ ε Θεός μου. Τ πνεμα σου τ γαθν δηγήσει μ ν γ εθεία, νεκεν το νόματός σου, Κύριε, ζήσεις με. ν τ δικαιοσύνη σου ξάξεις κ θλίψεως τν ψυχήν μου, κα ν τ λέει σου ξολοθρεύσεις τος χθρούς μου, κα πολες πάντας τος θλίβοντας τν ψυχήν μου, τι γ δολος σου εμί. 

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Καστοριάς Σεραφείμ: Ενότητα, ομοψυχία, προσευχή...

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ
«Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε»!
Με τον χαιρετισμό αυτό του Αποστόλου των εθνών Παύλου, ο οποίος μέσα από τις δυσκολίες «και τα κατά πόλιν δεσμά και τας θλίψεις αυτού» όπως ψάλλει ο ιερός υμνογράφος, ήταν γεμάτος από χαρά, γιατί είχε μέσα του την πηγή της χαράς που είναι ο Χριστός, θέλω να σας πληροφορήσω για την επίσημη αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας τον περασμένο Ιανουάριο από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, του οποίου την μνήμη θα εορτάσουμε για πρώτη φορά φέτος στις 12 Ιουλίου ημέρα της οσίας κοιμήσεώς του.

“Είμαστε στα χέρια του Θεού!”

θάλασσα 17
Ερώτηση: Μπορούμε νά γνωρίζουμε τό μέλλον μας; Τί νά σκεφτόμαστε όσον άφορα τό μέλλον μας;.
Πάτερ Θαδδαίος: Έμείς οί άνθρωποι δέν ξέρουμε τί θά μας συμβεί ούτε τό επόμενο λεπτό. Δέν γνωρίζουμε τί θά μας συμβεί γενικώς. Τό μέλλον μας, δέν εξαρτάται άπό εμάς.
Έμείς προγραμματίζουμε τή ζωή μας, ή ζωή όμως δέν εξαρτάται άπό εμάς. Γι’ αυτό τό λόγο πρέπει νά ελευθερώσουμε τόν εαυτό μας άπό τέτοιες σκέψεις.
Παρόλο πού κάνουμε σχέδια διάφορα γιά τή ζωή μας, τό καλύτερο γιά μας είναι νά παραδώσουμε τή ζωή μας, τό μέλλον μας στά χέρια τοϋ Κυρίου. Αυτός εΐναι πού προγραμματίζει καί γνωρίζει τι θά γίνει μέ έμας.
Έμείς πρέπει νά ελευθερωθούμε άπό τέτοιου είδους σκέψεις καί άπό τέτοιου είδους ερωτήσεις όπως: Τί θά γίνει; Πώς θά γίνει;

Πώς πρέπει να είναι οι πολιτικοί ηγέτες κατά τους Ιερούς Πατέρες

3.Ierarxes

Καθώς ή πατρίδα μας διέρχεται βαθιά οικονομική, πνευματική άλλά καί πολιτική κρίση, όλο καί περισσότερο άκούγονται άπορριπτικές άντιλήψεις γιά τούς πολιτικούς ήγέτες μας. Μάλιστα πολλοί άγανακτισμένοι πολίτες έκφράζουν συχνά άπόψεις τελείως άπορριπτικές γιά τό θεσμό τών πολιτικών ήγετών. Ποιοι όμως πρέπει νά είναι οί πολιτικοί ήγέτες; Πώς οφείλουν νά έπιτελοϋν τό έργο τους; Είναι αναγκαία ή ύπαρξή τους; Σ’ αύτά τά έρωτήματα θά άντλήσουμε άπαντήσεις μέσα άπό τή σοφία τών Πατέρων τής Εκκλησίας μας.

«…θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας, για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λέιψανα των Αγίων μας»


Αναρτήθηκε από : FOTIOS TRAVLOPANOS

ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

…Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμε πολύ που σήμερα τα ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες.

Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.

MIA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΡΦΟΥ Κ.Κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΣΕΒΙΟΥ. ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ


ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ. ΤΟ ΜΟΝΗ ΘΑ ΤΟ ΧΤΙΣΩ ΕΓΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ
ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ Ε.Ο.Κ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ.

Γέροντας Παΐσιος : «ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ... ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ»


...έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους έχει και ο Θεός τα δικά Του...



Έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τότε που άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον γέροντα Παϊσιο να μας λέει ότι ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ... ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται... σου λέει, τι γίνεται τώρα εδώ;... ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ...και θα την διαλύσουν...

Βίος Αγίου Προκοπίου του Μεγαλομάρτυρα


Εικόνα

Ο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυρας τιμάται στις 8 Ιουλίου

Δούκας και ειδωλολάτρης
Στην πόλη της Αντιοχείας ζούσε περί το 300 μ.Χ. κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού μια γυναίκα από ευγενική καταγωγή και μεγάλη οικογένεια. Την έλεγαν Θεοδοσία. Στο αξίωμα ήταν συγκλητική, από τις πρώτες δηλ. αρχόντισσες της πόλεως. Ήταν συγχρόνως και πολύ πλούσια. Η Θεοδοσία είχε μόνο ένα μονάκριβο παιδί. 
Τον έλεγαν Νεανία.

Ο άνδρας της ονομαζόταν Χριστόφορος. Ήταν όνομα και πράγμα Χριστοφόρος, διότι έζησε και απέθανε σαν πιστός και καλός Χριστιανός. Όταν πέθανε ο Χριστόφορος η 
γυναίκα του Θεοδοσία ήθελε να αναθρέψει τον υιό ειδωλολατρικά. Ο Νεανίας πίστεψε στα είδωλα και έτσι μία μέρα ο Διοκλητιανός τον έκανε Δούκα σε όλη την Αλεξάνδρεια 
γιατί πίστευε πως έχει πολλά χαρίσματα. Έπειτα τον έστειλε στην Αλεξάνδρεια για να κηρύξει τον διωγμό των Χριστιανών.
Ευτυχώς όμως! Στο δρόμο αυτόν έγινε η επιστροφή του εις τον Χριστό.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: «Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα…»

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: «Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα…»

Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης μοναχός προτρέπει πλέον: “ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα”. Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: ” Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες”… Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την “ομάδα κρίσης”, υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά δεν είναι… Δυστυχώς, τα επερχόμενα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας μπορούμε πλέον να δούμε αυτό που έρχεται, δηλαδή την δυστυχία και την πείνα…

Όσιος Πορφύριος: Η μητέρα να προσεύχεται σιωπηλά

Όσιος Πορφύριος: Η μητέρα να προσεύχεται σιωπηλά

Κάθε φορά, που ο Γέροντας μιλούσε για την προσευχή, αντιλαμβανόμουν ότι δεν εννοούσε μια προσπάθεια επιδερμική και αποσπασματική , αλλά βαθιά και διαρκή.

Κάποτε αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του παιδιού μίας γνωστής στο Γέροντα και σε μένα μητέρας, η οποία μου ζήτησε να τον ρωτήσω σχετικά, μου είπε: » Το παιδί έχει ένα εσωτερικό πρόβλημα και γι” αυτό συμπεριφέρεται έτσι.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Πώς τα capital controls νομιμοποιούν το μαύρο χρήμα


Του Νίκου Σιαμάκη

Τη στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας περιμένουν στις ουρές για 60 ευρώ, όσοι διαθέτουν "μαύρα" κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού μπορούν να κάνουν απεριόριστες αναλήψεις από τα εγχώρια ΑΤΜ.