Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά

Καμπαναριό του 15ου αιώνα στην Κεφαλονιά
Αγαπητοί επισκέπτες καλώς ήλθατε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να αποστέλλετε και να μοιράζεστε κρίσεις, σχόλια, απόψεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
amalgamaparamythias@gmail.com

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχείρισης


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΠΕΣΣΑΔΑΣ


Γυναικεία Μονή άνευ προσωπικού. Ξανακτίστηκε από τα ερείπια παλαιοτάτης Μονής το έτος 1618 από τους αδελφούς Κολλέλα Παύλο και ¨Αγγελο Βαλσαμάκη, οι οποίοι και της αφιέρωσαν μεγάλη περιουσία. Βρίσκεται στην περιοχή της Πεσσάδας και είναι αφιερωμένη στην Ύψώση του Τιμίου Σταυρού. Η ομώνυμη ιερή εικόνα , έργο εξαιρετικής τέχνης, εκτίθεται για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πεσσάδας. Δίπλα στο καθολικό βρίσκεται ο Ναός του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Η Αγία Τράπεζα του Ναού αυτού είναι οκταγωνική ενώ στο δάπεδο του ιερού είναι θαμμένος ο ιερομόναχος Κυριάκος Πεταλούδης (19ος αιώνας), οσιακή μορφή της Εκκλησίας της Κεφαλονιάς. Το τέμπλο, τα βημόθυρα και οι φορητές εικόνες εντυπωσιάζουν.
Στη Μονή αυτή φυλάσσεται και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της "Διώτισσας" (των Βλαχερνών), μοναδικό κειμήλιο της Μονής της Παναγίας στο νησάκι Δίας.
Εορτάζει την Γ' Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), στις 14 Σεπτεμβρίου (Ύψωση του Τιμίου Σταυρού), στις 13 Νοεμβρίου, στις 27 Ιανουαρίου (Κοίμηση και Ανακομιδή Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου - υπάρχει και το Αγιο λείψανο) και στις 2 Ιουλίου (Υπεραγίας Θεοτόκου Διωτίσσης).
Η αρκετά καλή εγκατάσταση της Μονής είναι κατάλληλη για ψυχές που αγαπούν την αφιέρωση και θα διακονήσουν ως μοναχές την από εικοσαετίας εγκατελλειμένη Μονή λόγω θανάτου των υπέργηρων μοναχών της.
Τηλέφωνο Ιεράς Μονής: 26710 69143 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 26710 69143 end_of_the_skype_highlighting
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου